Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949064    








Honlapkeszites

Uszoda beruházási-program: kipipálva

A csütörtöki közgyûlésen a városvezetés elfogadta az 50 méteres fedett versenyuszoda beruházási programját, amelyrõl legelõször a miniszterelnök kanizsai vizitje során esett szó. A tervezett létesítmény megépítése – az elõzetes kalkulációk szerint - 3 milliárd forintba kerül majd, helyszíne pedig a mostani uszoda-strand tõszomszédsága, azaz a Sétakert (egy része, nem teljes egésze) lesz.


Bizzer András önkormányzati képviselõ, a Pénzügyi Bizottság elnöke a napirendi pont kapcsán elmondta: a majdan épülõ versenyuszoda újabb bizonyíték arra, hogy Nagykanizsán valóban új idõszámítás kezdõdött. Hangsúlyozta azt is, a létesítmény – amely várhatóan 2018-ra készül el, a jelenlegi uszoda mellett – a 60 milliárd forintos Mura-program részeként, annak jóvoltából épülhet meg.
Gyalókai Zoltán önkormányzati képviselõ, a Városfejlesztési-és Üzemeltetési Bizottság elnöke azt hangsúlyozta: gyerekbarát uszodát alakítanak ki. S az új épületet minél több megújuló energia-elemmel látják el. Gyalókai Zoltán hozzáfûzte még azt is, hogy az uszoda mellé parkoló is kialakításra kerül, épp’ ezért ennek építésénél figyeljenek a Sétakert fáira, minél kevesebb sérüljön vagy kerüljön kivágásra.
Gábris Jácint, a Jobbik képviselõje e napirendnél megjegyezte: lehetõleg a választások elõtt készüljön el az uszoda.
Dénes Sándor polgármester közölte: a Sétakertet ne „kezeljük” a Mura-programmal együtt.
- A Sétakert sosem lesz olyan, mint régen, fénykorában. Sajnos, azokat a fákat pedig, amik útban lesznek az építkezéskor, ki kell vágnunk.

Kanizsa

 



2015-09-25 10:06:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül