Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892288    








Honlapkeszites

Sikeres volt a balatoni hajózási szezon, meghosszabbított õszi menetrend

A Balatoni Hajózási Zrt. személyhajózási üzletágában tavalyhoz képest 1,8 százalékkal nõtt az árbevétel augusztus végéig - mondta el Kollár József vezérigazgató szombaton Siófokon sajtótájékoztatón, egyben bejelentette, hogy meghosszabbítják az õszi hajózási menetrendet október utolsó hétvégéjéig.


A vezérigazgató az idei szezont a 21 Balaton parti önkormányzat tulajdonában lévõ társaság hajózási napján, egy hajó fedélzetén értékelte.
Kifejtette, a társaság jó szezont zárt a hajózás szempontjából kedvezõtlen kánikulai idõszakok ellenére is, így zökkenõmentesen teljesítheti az üzleti tervét.
A menetrend szerinti hajókon a márciusi szezonkezdéstõl augusztus végéig több mint 454 ezren utaztak, 4,2 százalékkal kevesebben az elmúlt évhez képest. Ezt ellensúlyozta, hogy a nem menetrend szerinti járatokon 1,3 százalékkal nõtt a forgalom, és az idén több utas választott drágább, tartalmasabb hajóprogramokat (a sétahajókon 157,5 ezren utaztak idén), így összességében 1,8 százalékkal nõtt az üzletág árbevétele.
A Szántód-Tihany között közlekedõ komp 875 ezer utast szállított, ami 4,5 százalékkal több, mint a tavalyi adat, és 255 ezer jármû kelt át, ez 6,6 százalékos emelkedés az elmúlt évhez képest.
A 11 egységbõl álló vitorláskikötõ-lánc szintén eredményesen teljesített, 2,5 százalékos árbevétel-növekedést produkálva a vizsgált idõszakban.
A hajózási társaság szálláshelyein mind a külföldi, mind a belföldi turisták vendégéjszakáinak száma meghaladta az elõzõ évi bázisértéket. A növekedés összesen 22,6 százalékos volt. (A siófoki Hotel Mólóban 4554 belföldi, és 2104 külföldi vendégéjszakát, a balatonszemesi Hattyú Kempingben 6671 belföldi és 5588 külföldi vendégéjszakát, míg a balatonboglári Sellõ Kempingben 6671 belföldi és 5588 külföldi vendégéjszakát regisztráltak).
Kollár József hangsúlyozta, a balatoni hajózási szezon még nem ért véget; számos tóparti rendezvényhez és eseményhez kapcsolódva indítanak még hajókat.
Bízva a kellemes õszi idõben, a korábban meghirdetett, október 4-ig tartó õszi menetrendet meghosszabbítják; a legkedveltebb útvonalakon - Siófok, Balatonfüred, Tihany, Badacsony között - egész októberben indítanak hajójáratokat a péntek-szombat-vasárnapi napokon. Hajós programok kísérik majd a szigligeti Süllõ Fesztivált és a november 13-15. közötti tihanyi Garda Fesztivált is.

 

MTI - Kanizsa



2015-09-27 06:32:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül