Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895158    








Honlapkeszites

Horváth Jácint: csónak és kerékpár-kölcsönzési lehetõségekrõl kérdezett

A Csónakázó-tavi kölcsönzõvel kapcsolatban jelezte a szállásadók észrevételét közgyûlési interpellációjában Horváth Jácint önkormányzati képviselõ.


A városatya elöljáróban jó hírként megemlítette, hogy vannak olyan turisták, akik azért jönnek városunkba, hogy megnézzék a Csónakázó-tót, és eltöltsenek egy-két napot a környékén. Viszont hiába keresik a csónak- és kerékpár kölcsönzési lehetõséget, ez nem áll rendelkezésükre, holott a tó neve is azt sugallja, hogy lehet csónakázni. Többen panaszkodtak már emiatt a szállásadóknál. A képviselõ azt kérdezte Dénes Sándor polgármestertõl, lesz-e mindezekre lehetõség a jövõben, és ezeket a szolgáltatásokat kell-e biztosítania az alvállalkozónak. Véleménye szerint mindezek emelnék az egész komplexum turisztikai értékét.
A polgármester válaszában az alábbiak olvashatók: a Csónakázó-tónál 2014-ben felépült turisztikai látogatóközpont üzemeltetésével az önkormányzat a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt-t bízta meg. A látogatóközpont épületében büfé, értékmegõrzõ, kerékpárkölcsönzõ, valamint turisztikai információs pont mûködik. Ezen tevékenységek többsége szakhatóságok által jóváhagyott mûködési engedély birtokában végezhetõ, ezért a létesítmény üzemeltetését megpályáztatta az önkormányzat. A pályázat nyertese ez év júniusától mûködteti a központot, melynek a nyitva tartását és a nyújtandó szolgáltatásokat a bérleti szerzõdésben szabályozták.
A bérlõ a felsorolt valamennyi funkció elérhetõségét biztosítja. A látogatóközpont megépülésekor a társaság, majd késõbb a bérlõ is jelezte a tulajdonos önkormányzat felé, hogy tárolóhely hiányában a kerékpárkölcsönzés csak korlátozott számban oldható meg, és tõkeerõs vállalkozó nélkül a csónak és vízibicikli kölcsönzés csak önkormányzati támogatással oldható meg. A tároló építésének és a vízi sporteszközök beszerzésének igényét pedig a jövõ évi önkormányzati költségvetés elõkészítésekor jelzik.

B.E.



2015-09-28 08:03:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül