Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894915    








Honlapkeszites

Városrehabilitáció - Így közlekedjünk a jövõ héten!

Nagykanizsa Megyei Jogú Város funkcióbõvítõ fejlesztése – Belvárosi akcióterületi terv II. ütem” címû, NYDOP-3.1.1/B1-13-k-2013-0006. azonosítószámú pályázattal kapcsolatban megvalósuló építési munkákról az alábbiakban tájékoztatjuk:

A Vasemberház elõtt folytatódik, a Fõ u. északi részén pedig megkezdõdik a járdaburkolat építése. Az áramszolgáltató elkészült az északi oldalon tervezett vezetékfektetéssel, és megkezdte a déli járdaburkolat alatti vezeték cserét is. Várhatóan a munkálatok a héten befejezõdnek. A gázszolgáltató a Fõ u. 12. szám elõtt található drogéria elõtti végez munkálatokat a jövõ hét közepéig, a lezárt szakaszon a víz-, csatorna-, csapadék bekötõvezetékek fektetése folytatódik mindkét oldalon. A Fõ út múlt héten lezárt (Csengery u. - Felsõvárosi templom útcsatlakozás közötti) szakaszán megkezdõdtek a gerincvezeték építést megelõzõ bontási munkálatok.


A Fõ út - Csengery u. keresztezõdésében áthaladó víz- és csatorna gerincvezeték valamint akna elhelyezése miatt 2015. október 2.-4. között lezárásra kerül a Csengery u. - Zrínyi u. - Fõ út közötti szakasza. Ezen a három napon tehát a Csengery u. - Sugár u. irányú áthaladás nem biztosított a jármûvek részére. A lezárt szakaszra a csatlakozó utak biztonságos közlekedése érdekében a be-, és kihajtás nem engedélyezett.

2015. október 5-tõl azonban a Csengery u. - Sugár u. irányú áthaladás a Fõ úton keresztül ismételten biztosított lesz.

2015. október 2-tõl életbe lép a Fõ út teljes lezárása a Csengery u. – Hunyadi u. között. A Felsõvárosi Templom elõttiszakasz, valamint a Kölcsey u. a Fõ út felé zsákutcaként üzemel majd. A Zrínyi u. Kórház u. - Katona J. u.közötti szakaszán csak a buszforgalom engedélyezett. Ezen lezárással érintett Eötvös téri társasházak megközelítése a Huszti tér - Fõ u. - Eötvös tér (visszafordulva a Teleki u. felé) irányából történhet majd.

A HSMK elõtti parkolót a Huszti tér felõl a Fõ út felé kanyarodva, majd balra befordulva lehet megközelíteni. A Huszti tér irányából gépjármûvel érkezõk viszont a Hunyadi utcától már nem használhatják a Fõ utat. Õk a Hunyadi utca, illetve azt megelõzõen a Rozgonyi utca, Zrínyi M. u. Kisfaludy u. felé érhetik el úticéljukat. A vállalkozások árufeltöltése érdekében a Felsõvárosi templom mellett árurakodási helyet jelölünk ki.

Folyamatosan épül az Eötvös téren kialakítandó új játszótér, illetve a Járási Hivatal elõtti tér is. Ezen munkálatokkal a kivitelezõ várhatóan októberben készül el.

A Fõ úton található üzletek továbbra is megközelíthetõek és a megszokott nyitva tartási idõvel várják vásárlóikat.

A kivitelezési munkálatok ideje alatt szíves megértésüket és türelmüket kérik!

További információk:

Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. Városfejlesztési Divízió 8800 Nagykanizsa, Fõ u. 8., tel.: 06-20-320-3994 E-mail: varosfejlesztes@nagykanizsa.hu Web: fejlesztes.nagykanizsa.hu Facebook: Varosrehabilitáció – Nagykanizsa értünk szépül



2015-09-30 10:27:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül