Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895460    








Honlapkeszites

Járási Felzárkóztatási Kerekasztal - Az esélyegyenlõségi célcsoportok hátrányainak társadalmi dimenziói

A Járási Felzárkóztatási Kerekasztal harmadik ülésére került sor a Vasemberházban. Folytatták a szakmai egyeztetõ munkát a partnerség-építés megvalósítása és a Járási „Esélyegyenlõségi-programterv” elkészítése érdekében. A második kerekasztal-beszélgetésen a jellemzõ esélyegyenlõségi problémákról esett szó, míg ezúttal az esélyegyenlõségi célcsoportok hátrányainak társadalmi dimenzióival foglalkoztak.


Az önkormányzat pályázott a projektre, amely keretében megvalósulnak az ülések és létrehoznak egy programtervet. A programtervet a kerekasztal tag-települései közösen alakítják ki, mely a hátrányos helyzetû emberek életkörülményeinek javítását célozza hosszabb távon. A megalakult szakmai csoport koordinálja és megvalósítja azokat a tevékenységeket, melyeket a kerekasztal-beszélgetések során meghatároznak.
A harmadik ülésen Fehér Ildikó, a projekt szakmai vezetõje gondolatébresztõ elõadásában az esélyegyenlõségi célcsoportok hátrányainak társadalmi dimenzióival foglalkozott és a korábbi elõadásokra is visszacsatolt. Elõadásában arra hívta fel a figyelmet a szakmai vezetõ, hogy az esélyegyenlõségi problémák, illetve az erre irányuló intézkedések nem csupán elméleti kérdések, hanem komolyan befolyásolják egy-egy települése, város fejlõdését és fejlesztését is.
Továbbá szó esett az esélyegyenlõség, az egyenlõ bánásmód, a helyi esélyegyenlõségi programok, a járási esélyteremtõ programtervek kapcsolatáról és rendszerérõl. Fehér Ildikó kiemelte, három nagy csoportnak – az önkormányzati és közigazgatási szférának, a gazdasági szférának, és a civilek és egyházak szervezetének – az együttmûködése nélkül nincsen helyi esélyegyenlõségi program, hiszen a helyi problémákra csak a helyi szférák tudnak megfelelõ válaszokat adni. A prezentációt követõen a mûhelymunkára került sor.
 

V.M.



2015-10-02 06:32:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül