Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892849    








Honlapkeszites

Közép-európai fürdõk szakvásárát tartják Hévízen

A közép-európai térség gyógy- és wellnessfürdõinek szakvásárát, illetve üzleti találkozót tartanak ezekben a napokban Hévízen, ahol a rendezvényt kísérõ pénteki sajtótájékoztatón elhangzott: a vendégkör átrendezõdésének köszönhetõen csak kismértékû visszaesés tapasztalható a város turizmusában.


Papp Gábor polgármester egyebek közt arról beszélt: Hévíz az utóbbi években arra törekszik, hogy több lábon álljon, ezért a meglévõ piacok erõsítése mellett újak megszerzésére is törekszenek. Ennek köszönhetõ, hogy az orosz vendégek tavaly óta tapasztalható elmaradása ellenére Hévíz meg tudta õrizni a leglátogatottabb vidéki város pozícióját, így a kevesebb orosz vendéget ellentételezte az erõsödõ belföldi vendégkör és a növekvõ számú cseh, szlovák, lengyel és szlovén turista.
Horváth Orsolya, a Hévíz TDM Egyesület elnöke ezt azzal egészítette ki: az év elsõ hét hónapjában 40 százalékkal kevesebb orosz turista érkezett Hévízre, de a város vendégeinek száma csupán 5 százalékkal csökkent.
Mint mondta: július végéig 569 ezer vendégéjszakát regisztráltak Hévízen az önkormányzathoz befolyt idegenforgalmi adó alapján.
Kitért arra is, hogy más országokhoz vagy fürdõvárosokhoz képest Hévíz szerencsésnek mondható, mert a csökkenõ számú orosz turistát érzékelve a város, a fürdõ és a szolgáltatók már tavaly óta összefogással erõsítik más piacaikat. A hagyományosan erõs német, osztrák és svájci vendégkör mellett közel 10 százalékkal nõtt a belföldi turisták száma, de például Csehországból csak júliusban több mint 70 százalékos volt a növekedés a tavalyi júliushoz képest.
A SPA-CE elnevezésû, szlovén kezdeményezésre hét évvel ezelõtt indult fürdõs szakvásárról Iztok Altbauer, a Szlovén Fürdõvárosok Szövetségének elnöke elmondta: a fürdõturizmus a legerõteljesebb turisztikai termék Közép-Európában. A mostani szakvásárra 50 országból hívtak potenciális "vevõket", akiknek Magyarország, Szlovénia, Csehország, Szlovákia és Horvátország 23 gyógy- és wellnessfürdõjét mutatják be.
Ksenija Skrilec, Szlovénia magyarországi nagykövete egyebek mellett azt fejtette ki, hogy a víz minden formájában fontos szerepet tölt be Szlovénia turisztikai kínálatában. Hozzátette, hogy a közép-európai országok fürdõi nem versenytársai, inkább kiegészítõi egymásnak, ezért fõként a távolabbi piacok számára összefogva lehet szélesebb kínálatot nyújtani.

 

MTI - Kanizsa



2015-10-03 04:08:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül