Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895477    








Honlapkeszites

Dr. Fodor Csaba a Napsugár utcai gyalogátkelõhely kijelölésérõl érdeklõdött

A palini városrészben lévõ Napsugár utcai gyalogátkelõhelyrõl érdeklõdött közgyûlési interpellációjában dr. Fodor Csaba önkormányzati képviselõ.


Tudja, hogy nem városi, hanem állami közút, de véleménye szerint a tanévkezdésre elkészülhetett volna a gyalogátkelõhely felfestése.
Az Alkotmány és a Napsugár utcai csomópontba, illetve annak környezetébe már régóta szeretne egy kijelölt gyalogos átkelõhelyet létesíteni az önkormányzat – áll a polgármester tájékoztatásában. – Az út kezelõje, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. azonban mindeddig elzárkózott ettõl, és nem adta meg a hozzájárulását. Az idei évben a polgármesteri hivatal ismét felvette a kapcsolatot a társasággal és az elkerülõ út elkészültére hivatkozva kérte a korábbi álláspontjuk felülvizsgálatát. A válasz pozitív tartalmú volt, csupán elviekben látják akadályát a gyalogátkelõ kijelölésének. Ennek figyelembe vételével a hivatal szakosztálya aktualizáltatja a rendelkezésre álló tervet, vagy szükség esetén módosítja, és benyújtja engedélyezésre. A megvalósítása azonban közgyûlési döntés alapján történhet meg. Ennek érdekében a hivatal szerepelteti a létesítményt a 2016. évi közlekedésfejlesztési programjavaslatban.

B.E.



2015-10-04 04:46:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül