Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893134    








Honlapkeszites

Magyar vízgazdálkodási és városfejlesztési cégek mutatkoztak be Törökországban

Tíz magyar, vízgazdálkodással és városfejlesztési technológiákkal foglalkozó cég kapott bemutatkozási lehetõséget a Magyar Nemzeti Kereskedõház (MNKH) közremûködésével a törökországi KentExpo-n október 8-11. között.


A kereskedõház szombati, az MTI-nek küldött közleményében azt írta, Magyarország partnerországa és díszvendége a világ egyik legnépszerûbb víz- és hulladékgazdálkodási, városfejlesztési kiállításának, amelyen jelentõs sikereket értek el a magyar innovatív technológiákat és a versenyképes szaktudást bemutató cégek.
A közlemény szerint Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelõs helyettes államtitkára az eseményhez kapcsolódó vízügyi kongresszuson kijelentette: a magyar kormány kész arra, hogy megerõsítse gazdasági kapcsolatait Törökországgal úgy, hogy közben az exportképes kis- és középvállalkozások jelenlétét is ösztönzi.
Ennek érdekében az MNKH közremûködésével aktív jelenlétre ösztönzi a fenntartható fejlõdéssel és a környezetvédelemmel foglalkozó cégeket, valamint lehetõséget teremt a magas hozzáadott értékû termékeket és szolgáltatásokat elõállító vállalkozások számára a török exportra - tette hozzá.
Nemzetközi tanulmányok szerint 2050-re a világ lakosságának 70 százaléka városban fog élni, ezért is fontosak az intelligens vízgazdálkodási és városüzemeltetési megoldások - emelte ki Pana Petra. Magyarország nagy hagyományokkal és széleskörû ismeretekkel, fejlett vízi infrastruktúrával rendelkezik a vízkezelés területén, kész ezt a tudást a török igényekhez igazodva megosztani - jelentette ki a helyettes államtitkár.
A Magyar Nemzeti Kereskedõház standján a víz- és szennyvízgazdálkodási megoldások mellett nagy sikerük volt a különbözõ "smart city" megoldásoknak is, így például az intelligens mérési, irányítástechnikai és megfigyelõrendszereknek, a magyar innovatív tudástechnológiának - áll a közleményben.

 

MTI - Kanizsa



2015-10-10 10:46:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül