Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948998    








Honlapkeszites

A nyugdíjasok sarcolása ellen
Aránytalannak, igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartják a kormány idõseket érintõ megszorító intézkedéseit – hangsúlyozta az Idõsügyi Tanács véleményét is közvetítõ sajtótájékoztatóján Boa Sándor, a szervezet társelnöke.

Nem értenek egyet az Országos Idõsügyi Tanács megszorító intézkedéseket tartalmazó azon kijelentésével, ami csak ennyi volt; „fájdalommal, de tudomásul vesszük”. Ez nem érdekképviselet! A legsúlyosabb intézkedések közé tartozik a 13. havi nyugdíj megszüntetése, az áfa-emelés, a gázár támogatás megvonása, az utazási költségek megkurtítása, megszüntetése, a gyógyszerárak emelése és az ingatlanadó kérdése. Mindezek azt a látszatot keltik, hogy a törvényhozók vagy nem ismerik az emberek életkörülményeit, vagy nem járnak emberek közé.

Megengedhetetlennek tartják a nyugdíjasok további sarcolását. Nem érzik, hogy lenne országos képviseletük, és az Országos Idõsügyi Tanács sem tart velük kapcsolatot, pedig szívesen részt vennének a törvények elõkészítésénél a javaslataikkal. Senki se várja el tõlük, hogy a rossz, elhibázott és hebehurgyán meghozott törvényeket majd propagálják. Úgy döntött az Idõsügyi Tanács, a nyugdíjasokat érintõ kérdésekben meg fognak szólalni.

B.E.

2009-05-28 08:43:21


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül