Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891915    








Honlapkeszites

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Közgép

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Közégp Zrt. az illetékes munkaügyi központnál, a társaság az építõipari beruházásállományának drasztikus visszaesése miatt 350 dolgozójától válik meg - közölte a cég kedden az MTI-vel.


A tájékoztatás szerint a csoportos létszámleépítés a Közgép Zrt. minden második alkalmazottját érinti, 283 szellemi foglalkozású és 67 fizikai dolgozót küldenek el.
Közleményében a társaság azt írja, hogy a létszámcsökkentés elkerülhetetlenné vált, mert a hazai mélyépítõ piac jelentõsen csökkenõ beruházásállománya miatt lehetetlen a korábbi évekhez hasonló volumenû megrendelésekhez jutni.
A Közgép kiemelte, hogy a leépítés bejelentése és végrehajtása során körültekintõen, mindenben a vonatkozó törvényeknek megfelelõen jár el, az érintett dolgozóknak valamennyi, a jogszabályi elõírásoknak megfelelõ járandóságát maradéktalanul kifizeti.
A létszámcsökkentéstõl függetlenül a Közgép Zrt. valamennyi megbízását, kötelezettségét szerzõdés szerint teljesíti, folyamatban lévõ projektjein változatlanul dolgozik - írja közleményében a cég.

 

MTI - Kanizsa

Átadták a Gyõrt keletrõl elkerülõ út elsõ szakaszát

Lõrinczki Lajos, Közgép Zrt. útépítési igazgatója, Ackermann István, Strabag Kft. területi igazgatója, Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelõs államtitkára, Fekete Dávid, Gyõr alpolgármestere, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Simon Róbert Balázs, a Gyõr-Sopron megyei fejlesztések miniszteri biztosa, fideszes országgyûlési képviselõ és Mayer András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. vezérigazgató-helyettese (b-j) átvágja a nemzeti színû szalagot a várost keletrõl elkerülõ út elsõ, 4,4 kilométer hosszú szakaszának avatásán 2015. szeptember 21-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
 

 

A Mahir megdöbbenéssel fogadta a szerzõdésbontást

Mahir Cityposter Kft. megdöbbenéssel fogadta a Fõvárosi Közgyûlés azon döntését, hogy felmondja a velük kötött szerzõdést. Mivel mindig teljesítették szerzõdési kötelezettségeiket, nem tudják elfogadni a felmondást - közölték szerdán az MTI-vel.


A cég a Fõvárosi Közgyûlés szerdai döntésére reagált, amely szerint október 31-ével szerzõdést bont a több mint hétszáz budapesti hirdetõoszlopot üzemeltetõ Mahir Cityposter Kft.-vel. A fõváros egyben felszólítja a céget, hogy a rendkívüli felmondást tartalmazó értesítésben megjelölt idõponttól számított hatvan napon belül bontsa el a szerzõdés keretében telepített hirdetõoszlopokat.
A Mahir a közleményében azt írta: a fõvárossal 2006 szeptemberében kötöttek szerzõdést, amelyet "folyamatosan és szerzõdésszerûen" betartanak, ráadásul az önkormányzat sem emelt kifogást az elmúlt kilenc évben, így nem tudják elfogadni a felmondást és az indokait.
A lakosságnak ingyenes internetelérést biztosító és légszennyezettséget kijelzõ, "jelenleg is kifogástalanul mûködõ" úgynevezett kombinált hirdetõoszlopait az önkormányzattal évekkel ezelõtt írásban egyeztetett, általuk jóváhagyott mûszaki megoldással és helyszínekre telepítette - tették hozzá.
A fõvárosi önkormányzat sosem kérdõjelezte meg a szerzõdésben meghatározott díj összegét, elszámolását, a szerzõdés alapján az önkormányzatnak biztosított egyéb többletszolgáltatások értékét, nem kezdeményezte az éves díj- és árbevétel-megosztás módosítását, mindig elfogadta az elszámolásukat, nem akarta ellenõriztetni sem könyvvizsgálóval, sem más módon,holott erre a szerzõdés szerint van jogosultsága - sorolták.
Kiemelték: a cég számára "különösen felháborító és a döntés törvényes jogi-szakmai indokainak hiányát, egyben valós mögöttes indokát jelzi" a közgyûlési elõterjesztés írásbeli indokolásának a társaság tulajdonosi szerkezetére, a tulajdonos személyére és egyéb gazdasági érdekeltségeire vonatkozó, azt kifogásoló megállapítása.
A Mahir közölte: tekintettel arra, hogy a szerzõdés felmondása "nyilvánvalóan jogszabályba ütközik, egyben bûncselekmény elkövetésének alapos gyanúját is felveti", a cég a felmondás kézhezvétele után azonnal megteszi a szükséges jogi lépéseket azért, hogy megóvja törvényes jogait és érvényesítse jogos igényeit.

 

MTI - Kanizsa

Az év végére befejezõdik a 61-es elkerülõ kivitelezése

Jelzõlámpás félpályás forgalomkorlátozás van érvényben az épülõ 61-es elkerülõ út sánci rákötõ szakaszánál. A forgalomkorlátozás elõreláthatólag a hónap végéig fennmarad. Az I. ütemben a terelés alatt elbontják a fél útpályát, és kiépül az új nyomvonal. A II. ütemnél a forgalom átterelõdik a kiépített új pályára, majd elbontják a bal oldali sávot.

 

 

A 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával épülõ beruházás további munkálatairól Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: hasonló jelzõlámpás félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben a Csónakázó-tóhoz vezetõ útnál a körforgalmú csomópont csatlakozó ágainak kiépítésénél is.

Ez várhatóan másfél hét múlva indul és 2-3 hétig tart. További forgalomkorlátozást nem tervezünk. A 61. számú fõút Nagykanizsát elkerülõ szakaszának megépítésével több, mint 3 km hosszon 2x1 forgalmi sávos elkerülõ út épül, mely a Csónakázó-tó bejáratától körforgalmú csomópont építésével indul északi irányba. Az új nyomvonalú elkerülõ fõút a vasúti fõvonalat keresztezve, azzal párhuzamosan továbbhaladva, a 7. számú fõút csomópontjáig tart. Az év végére befejezõdõ kivitelezést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Közgép Zrt. végzi, nettó 1.343.664.173 milliárd forint értékben. MTI Fotó: Varga György

B.E.

 



2015-10-15 15:56:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül