Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892608    








Honlapkeszites

A kertészeti gépek beszerzésére kiírt pályázatok nyertesei október 30-ig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket

Az új, környezetbarát, energiahatékony kertészeti gépek beszerzésére kiírt pályázaton nyertes ügyfelek október 30-ig szerezhetik be a gépeket, illetve nyújthatják be a támogatásra a kifizetési kérelmeiket - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel. Korábban a határidõ október 15. volt.


A közlemény szerint az idén az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészeti gépek megvásárlásához nyújtandó támogatás a kertészeti ágazat technológiai színvonalának javítását tûzte ki célul. A Miniszterelnökség a program keretében több mint 1800 kérelmet támogatott, mintegy 18 milliárd forint értékben - tették hozzá.
Kiemelték: a kormány a 2014-2020-as vidékfejlesztési ciklusban is nagy hangsúlyt fektet a kertészeti ágazat fejlesztésére, azon belül is kiemelten a mikro-, kis- és közepes méretû gazdaságok támogatására, hiszen ezek a vállalkozások jelentõs munkahelyteremtõ és munkahelymegtartó képességgel rendelkeznek.
Arra is felhívták a figyelmet, hogy az egyes kertészetfejlesztési támogatások pályázati felhívásai még idén novemberben megjelennek, a kertészeti gépek beszerzésére pedig várhatóan 2016-ban lesz ismét lehetõség.

 

MTI - Kanizsa



2015-10-17 10:02:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül