Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893710    








Honlapkeszites

A kormány célja, hogy a gazdák egyenlõ eséllyel indulhassanak az állami földvásárlási programban

A kormány célja, hogy minden arra jogosult gazda megkülönböztetés nélkül, egyenlõ eséllyel indulhasson a vidék megerõsítése, a magyar agrárium stratégiai szerepének és versenyképességének növelése, a hazai családi gazdaságokra építõ birtokrendszer helyzetének javítása érdekében életre hívott, állami földvásárlási programban - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel pénteken.


Kiemelik: a kormány döntésének megfelelõen, a "Földet a gazdáknak" program keretében a Magyar Fejlesztési Bank kedvezményesen elérhetõ földvásárlási hitelterméket dolgozott ki a helyben lakó, magyar állampolgárságú, élethivatásszerûen a földmûveléssel foglalkozó gazdák számára.
A kormányzati célok szerint az MFB megbízható, hosszú távra tervezhetõ, a gazdák számára elõnyös pénzügyi finanszírozási lehetõséget nyújt az érintett állami földek megvásárlásához, amihez a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja (nhp) is hozzájárul.
A közleményben kitérnek arra: az MFB-nhp földhitel hitelprogram keretösszege 150 milliárd forint. A hitel futamideje legfeljebb 20 év, éves kamata az elsõ tíz évben fix 1,95 százalék, azt követõen a hitelprogram az elérhetõ legmagasabb kamattámogatás mellett folytatódik.
A hitel legkisebb igénybe vehetõ összege 3 millió forint, és ügyfelenként nem haladhatja meg a 300 millió forintot. A hitelt egyszerûsített eljárás keretében lehet igényelni, és díjmentesen elõtörleszthetõ. Az MFB a hitelterméket a Budapest Bank mint szerzõdött közvetítõi partner fiókhálózatán keresztül forgalmazza. A hitelt az elsõ árveréseket követõen lehet igényelni. MTI Fotó: Komka Péter

 

MTI - Kanizsa



2015-10-17 10:07:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül