Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894734    








Honlapkeszites

Felkészülten a télre – veszélyhelyzet elhárítás az E.ON havária gyakorlatán az ügyfelek mielõbbi zavartalan ellátásáért

A téli idõszakra, a szélsõséges idõjárási körülményekre készülve havária gyakorlatot tartottak az E.ON áram- illetve gázhálózati szervezetei.

A gyakorlat során az egyes, majd kettes fokozatú veszélyhelyzet körülményeit modellezték - mind az áramszolgáltatásban, mind a gázszolgáltatásban sorozatos, nagy kiterjedésû zavarok léptek fel. A szimuláció során a munkaszervezési, kommunikációs, együttmûködési és hibaelhárítási folyamatok hatékonyságát tesztelték a szakemberek - tájékoztatta lapunkat Varga Ivett az E.ON kommunikációs munkatársa.


„2015. október 22-én a hajnali órákban a hetekig tartó esõzések miatt kritikus mértékben megemelkedett a talajvíz, vészes mértéken felázott a talaj, a 8-as, 86-os és 75-ös utakon sárfelhordás keletkezett és az ott közlekedõ gépjármûvek összecsúsztak, több baleset keletkezett.” – így kezdõdött a kora reggeli órákban a szimulált körülmények ismertetése. Majd több ponton kialakuló árvíz nehezítette a hibák javítását, a szerelõk autóval nem tudták megközelíteni a kialakult hibák helyét. Rövid idõvel késõbb egy autóbaleset okozott gázömlést.

A gyakorlat során azt is tesztelték, mi a helyzet akkor, ha megszûnik a mobiltelefon szolgáltatás – így csak URH-n kommunikálhattak egymással a hibák javítását szervezõ szakemberek. A gyakorlat során egy speciális, kétéltû jármûvet is bevetettek, ami vizes, mocsaras környezetben is lehetõvé teszi a szerelõk közlekedését. Az E.ON kifejezetten azon idõjárási körülmények között használja majd az újonnan beszerzett eszközöket, amikor a hibaelhárítást a felázott, vizes, sáros talaj, a belvízzel vagy árvízzel elárasztott területek miatti közlekedési nehézségek hátráltatnák. A jármû alkalmas arra, hogy akár belvízzel körülvett sérült oszlopokat, kapcsoló berendezéseket is gyorsan és biztonságosan meg tudjanak közelíteni vele a javítást végzõ szakemberek.

A vállalat a válságkezelési szabályai alapján egy ilyen helyzetben válságstábot állít fel, az üzemzavarok gyors és szakszerû elhárítását pedig legmagasabb szinten koordinálja. A válságstábon belül több csoport is dolgozik: van amelyik csoport a behatárolást, azaz az üzemzavarok helyének meghatározását végzi GPS-koordináták segítségével. Más csoport az erõforrásokat, az E.ON munkatársait és alvállalkozóit koordinálja. További csoport dönt a hibajavítás módjáról, valamint a javítást végzõk helyszínre vezetésérõl, a munkaterület átadásáról, a helyszínen fellépõ operatív problémák orvoslásáról. Emellett a kommunikációért felelõs csoport a gyors és hatékony információáramlást biztosítja.

Az E.ON rendszeresen hajt végre ilyen és hasonló gyakorlatokat, megyei és régiós szintû, különbözõ kiterjedésû és súlyosságú válsághelyzeteket szimulálva, hogy valós helyzetben mielõbb megoldhassa az érintett ügyfelek ellátását. Jelen gyakorlat sikeresen zárult. Bár legjobb esetben a téli idõszak szélsõséges idõjárási körülmények nélkül telik el, de ha mégis ilyen következne be, a kialakított és sikeresen vizsgázott folyamat szerint történik majd ennek kezelése az E.ON-nál.

E.ON-Kanizsa



2015-10-22 15:01:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül