Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894154    








Honlapkeszites

Újabb térfigyelõ kamerákat telepítenek

Négy újabb, kanizsai útszakaszon bõvítik a térfigyelõ kamerarendszer- hálózatot.


Minderrõl a legutóbbi soros ülésen döntött a képviselõtestület. Mint az elõterjesztésbõl kiderül: a városban, jelenleg, 13 kamera mûködik, amik – zömmel – az Erzsébet tér és a belváros forgalmasabb pontjait biztosítják. Az önkormányzat ugyan idén nyújtott be pályázatot további kamerák telepítésére, ám vissza nem térítendõ támogatást nem sikerül nyernie a városnak.
A Ligetváros szociális célú rehabilitációja projekt jóvoltából viszont tíz további helyszínt látnak el kamerákkal, értelemszerûen a Ligetvárosi részen. Továbbá, Nagykanizsa kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése, kerékpárkölcsönzõ rendszer kialakítása pályázat is lehetõséget nyújt arra – a tervek szerint ez évben – hogy a biciklikölcsönzõ, dokkoló állomásoknál, 10 helyszínen, térfigyelõ kamerákat telepítsenek: többek közt az Inkubátorháznál, a Cserháti sportcsarnoknál és az Ady út érintett részein.
Viszont – a helyi rendõr-kapitányság javaslata szerint – elkelne még 11 helyszínre, utcára, közterületre a kamerákból. Amik, üzemeltetéssel, telepítéssel együtt több mint 24 millió forintjába kerülne a városnak. Ám a jövõ évi költségvetésben 8 millió forintot különítettek el a rendszer bõvítésére. Ebbõl építik ki a Miklósfai út bevezetõ szakaszánál, az Alsószabadhegyi út-7-es fõút keresztezõdésénél, a Raktárház út-Petõfi út találkozásánál és a Camping út-körforgalomnál a rendszám felismerésére is alkalmas kamerákat. A telepítés –az elõterjesztés szerint – április 30-ig meg is valósul.

Sz.Zs.
 



2015-10-30 09:07:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül