Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892543    








Honlapkeszites

Garantált a modern és a megfelelõ munkakörülmény

Telephelyet váltottak, s a korábbinál jóval több megváltozott munkaképességû embernek ad munkát – az „Autistákért Nagykanizsán” projekt jóvoltából - a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft. A bõ másfél éve tartó program ünnepélyes záró rendezvényére pénteken került sor.

Az egykori Petõfi utcai leánykollégiumnál – a Szociális Foglalkoztató új székhelyén – tartott ceremónián Dénes Sándor polgármester mondott ünnepi beszédet.
 


- Örömteli ez az esemény. Sikeresen lezárult egy projekt, amely tartalmában mindannyiunk számára kiemelkedõen fontos, mivel megváltozott munkaképességû embertársaink sorsát és élethelyzetét támogatja – mondta elöljáróban Nagykanizsa elsõ embere. Majd arról beszélt Dénes Sándor, hogy az említett programban a közösségi érzékenyítés is fontos szerepet kapott.
- E projekt keretében, az elmúlt másfél évben, lehetõség nyílt arra is, hogy valóban erõsebb közösségé váljon városunk – fogalmazott a polgármester.
Hangsúlyozta: az autizmus világunk egyik komoly kihívása, amely, ha láthatatlan marad a társadalom számára, akkor magányt és elveszettséget jelent elszenvedése. Éppen ezért kell a közösség empátiája, erõsítése, amit jelen projekt is nagyban segített. Csakúgy, mint azt, hogy 17, megváltozott munkaképességû ember kapott ezáltal munkát, köztük három autizmussal élõ. A jövõben pedig még többük kap munkalehetõséget a Szociális Foglalkoztatóban.
Zárszavában elismerését – egyúttal köszönetét – fejezte ki Dénes Sándor a projektben résztvevõknek.
- A mai nappal olyan fordulóponthoz érkezett a Szociális Foglalkoztató, amelynek jelentõsége 1967-es alapításához mérhetõ – ezt már Lérántné Mátés Valéria, a foglalkoztató ügyvezetõje mondta köszöntõjében. Elöljáróban összegzést adott az intézmény történetérõl, majd áttért a tavaly áprilisban kezdõdött projekt bemutatására.
Jelezte: a pályázat még 2013-ban került kiírásra, melyen városunk önkormányzata sikeresen vett részt. A támogatásnak köszönhetõen nem csak (nagyobb) telephelyet váltottak, hanem immár korszerû munkakörülményeket is biztosítani tudnak a hátránnyal élõ embereknek. Sok más mellett akadálymentesítették és új elektromos hálózatot is kiépítettek a volt leánykollégiumban.
- Az elkövetkezendõ öt évben megvalósul, hogy az újonnan létrehozott álláshelyek 40 %-ban autizmussal élõ emberek fognak dolgozni – szögezte le Lérántné Mátés Valéria, aki hozzátette: jelenleg 94, megváltozott munkaképességû ember dolgozik a Szociális Foglalkoztatónál.
A beszédek után Szûcs Imre római katolikus plébános és Hella Ferenc református lelkipásztor áldotta meg az épületet, amit az ünnepélyes szalagátvágás után meg is tekintettek a megjelentek.

Sz.Zs.



2015-10-30 13:29:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül