Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893777    








Honlapkeszites

Több mint tíz helyet javított Magyarország a Világbank versenyképességi rangsorában

Több mint tíz helyet javított Magyarország a Világbank versenyképességi rangsorában a nemzetközi szervezet Doing Business címû kiadványa szerint - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.


A tárca közleménye szerint a Világbank a 2016. évi kiadványának összeállítása során új, átdolgozott módszertant alkalmazott, ennek alapján Magyarország a 42. helyre került, besorolása több mint tíz helyezéssel javult. (a 2015-ös listán az 54. helyen szerepelt) Mindez az NGM megítélése szerint az ország versenyképességét, gazdasági teljesítményét a korábbihoz képest sokkal reálisabban fejezi ki.
A Világbank kiadványa éves rendszerességgel 189 ország versenyképességi mutatóit hasonlítja össze.
Az NGM a közleményben kifejti, hogy a lista összeállításához a korábbi években alkalmazott módszertant számos tagország, köztük Magyarország részérõl is több kritika érte, egyebek közt az egyes országok gazdasági teljesítményének méréséhez alapul szolgáló indikátorok tartalmát illetõen. A Világbank a tagországokkal folytatott mintegy kétéves dialógus tapasztalatai alapján és többek között a magyar észrevételek figyelembevételével módosította és az idei évben elõször alkalmazta az országok versenyképességi rangsorának összeállításához szolgáló megújított indikátorokat.
Hozzátették, hogy a Világbank által összeállított versenyképességi rangsort a nemzetközi gazdasági és pénzügyi élet minden szereplõje, a potenciális befektetõk rendszeresen figyelemmel kísérik, így fontos gyakorlati jelentõsége is van.
 

MTI - Kanizsa



2015-11-01 05:40:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül