Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894990    








Honlapkeszites

Jelentõs fejlesztéseken esik áta a Helikon Kastélymúzeum

Az elnyert Európai Uniós támogatásnak köszönhetõen, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával jelentõsen megújul a Festetics-kastély. Nemcsak az épületek állapotjavítása, hanem új kiállítások, berendezések is szolgálják a látogatók még teljesebb élményszerzését.


Ahogy Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója elmondta, a munkálatok három fõ helyszínen zajlanak: a kastélyépületben, az egykori Amazon Szállóban, illetve a Pálmaházban. A munkálatok magukban foglalják a fõépület beléptetési rendszerének és fõbejáratának, az egykori Amazon Szállónak, illetve a Pálmaháznak a megújítását.

A fõépületben létrejövõ fejlesztések közé sorolandó a Bormúzeum, ahol emlékszoba kerül kialakításra. Ezen túl az irodák új irodaszárnyba költöznek. Helyükön új kiállítást rendeznek be, a Festetics Arcképcsarnokot. Ehhez csatlakozik egy külön terem, amely a hercegi családokról szolgál érdekes információkkal. „A beruházás talán legjelentõsebb eleme a volt Amazon Szállónak a megújítása” - mondta Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum ügyvezetõ igazgatója. Itt kap helyet ugyanis egy újszerû, interaktív kiállítás Fõúri utazások kiállítás és veteránautó látogatóközpont címmel. A harmadik fõ helyszín a szintén megújuló Pálmaház. Mind a látogatói útvonal, mind a kiállítás jelentõs fejlesztésen esik át, továbbá Lepkeház kerül kialakításra. Pálinkás Róbert ügyvezetõ igazgató szerint minden fejlesztés igen vonzó a látogatók körében, azonban a legkiemelkedõbbnek közülük a Festetics Arcképcsarnokot tartja. Itt ugyanis egy idõvonal mentén végigkövethetõ a Festetics család keszthelyi ága, egészen a XVII. század elejétõl kezdõdõen. Azoknak sem kell aggódniuk, akik még a fejlesztés megvalósulta elõtt látogatnának el Keszthelyre, a Helikon Kastélymúzeumba – a látogatói útvonalak gondos kialakításának köszönhetõen ugyanis a munkálatok ideje alatt is látogatható az összes állandó kiállítás.



2015-11-03 10:32:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül