Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894064    








Honlapkeszites

Eddig hét, az új alapelvek szerinti teljesítményellenõrzést zárt le az ÁSZ

Eddig hét, az új alapelvek szerinti teljesítményellenõrzést zárt le az Állami Számvevõszék (ÁSZ) - mondta Domokos László a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenõrök Egyesülete (MPGEE) éves szakmai konferenciáján a szervezet tájékoztatása szerint.


Az ÁSZ elnöke úgy fogalmazott, hogy tapasztalataik szerint ezek többségénél nem, vagy csak részben valósult meg az intézmények tevékenységére és céljára vonatkozó eredményes, hatékony és gazdaságos mûködés - olvasható az MPGEE honlapján.
Domokos László, aki az egyesület elnöke is, emlékeztetett: az ÁSZ az elmúlt év során megújította a teljesítményellenõrzés alapelveit, és azokat honlapján nyilvánosságra hozta.
A teljesítményellenõrzés fõ célja építõ jelleggel támogatni az eredményes, hatékony és gazdaságos közpénz felhasználást, a nemzeti vagyonnal való gazdálkodást, feladatellátást - fejtette ki.
Az új szemléletû teljesítményellenõrzést a központi alrendszer intézményeinél, kiegészítõ modulként kezdtük el értékelni. Az ellenõrzések csupán a gazdálkodás hatékonyságára, eredményességére és gazdaságosságára terjednek ki, a szakmai feladatellátásra nem - hívta fel a figyelmet Domokos László.

MTI - Kanizsa



2015-11-06 06:25:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül