Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894378    








Honlapkeszites

HIRDETMÉNY - Nagykanizsa Megyei Jogú Város Szabályozási Terve és Helyi Építési Szabályzatának módosítása

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyûlése rendezés alá vonta a hatályos rendezési terv alábbi területeit:


- A 13 409 és 13 422/12 hrsz-ú ingatlanokat érintõ földgázvezeték nyomvonalának pontosítása
- Az egykori Thury György sportpálya területfelhasználásának kereskedelmi-szolgáltatót gazdasági rendeltetésre történõ módosítása, a Petõfi utca szabályozási szélességének csökkentése
- Romlott-vár környékén a különleges rendeltetésû övezet területének bõvítése.
- Fiatalkorúak javítóintézetétõl északra (4918/11 hrsz.) a különleges, intézmény rendeltetés kereskedelmiszolgáltató gazdasági rendeltetésre történõ módosítása.
- Elektromos ellátó-hálózat kialakításáról szóló egyedi döntés lehetõségének HÉSZ-ba történõ rögzítése.
- Az egykori Thury György laktanya beépítetlen területén multifunkcionális sportcsarnok elhelyezését biztosítva a terület rendeltetésének és szabályozásának módosítása.
- Teleki-Tavasz-Szekeres utcák és a 2544 hrsz.-ú út által határolt tömb területén az övezeti határ módosítása.
- Magyar– Garay– Sikátor– Dózsa utcák által határolt tömbben a 428 hrsz.-ú ingatlanon lévõ hátsókert mértékének csökkentése.
- A nagykanizsai téglagyár melletti, Csengery utca 3797/2 hrsz.-ú telephely szabályozásának módosítása.
- Falusias lakóterületen a 400 m2-nél kisebb telkek esetében a beépítettség megengedett legnagyobb mértékének felülvizsgálata.
- Szennyvíztisztító teleptõl délre ipari gazdasági övezet kijelölése.

A tervdokumentáció módosítását az AOD Építész és Grafikus Iroda Kft. készített el.

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökrõl, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekrõl szóló 314/2012. (XI. 8.) kormányrendelet 28. § (3) bekezdése szerint partnerségi egyeztetést a lakosság, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel valamint az egyházakkal kell lefolytatni.
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyûlése 152/2015. (VII. 15.) számú határozatával elfogadott partnerségi egyeztetési szabályzat 1. b.) pontja értelmében: „Egyes meghatározott tömbök területére, valamint a HÉSZ egyes elõírásainak módosítására készülõ településrendezési eszközök esetén a partnerségi egyeztetés résztvevõit egyenként nem kell megkeresni, õket és a lakosságot a városi honlapon és a városi médiákban (Kanizsa TV, Kanizsa Lokálpartióta Hetilap) közzétett hirdetmények útján a 314/2012. Korm. rendeletben elõírt kötelezõ egyeztetési eljárással egyidejûleg kell tájékoztatni és lehetõséget adni észrevételeik megtételére.”– A fentiek alapján a módosított terv 2015. november 20-ig kifüggesztésre kerül a Polgármesteri Hivatal elõcsarnokában, ahol munkanapokon megtekinthetõ.

A tervvel kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat a városi fõépítésznek címzett levélben jelezhetik. (Levélcím: Polgármesteri Hivatal Nagykanizsa, Erzsébet tér 7. )
 

Dénes Sándor
polgármester



2015-11-07 07:44:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül