Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891898    








Honlapkeszites

Pályázati lehetõségek

A zalaegerszegi Kamarák Házában került sor a Zalai Falvakért Egyesület által szervezett 29. Területfejlesztési Mûhelyre, ahol Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. nagykanizsai irodájának vezetõje a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázati lehetõségeirõl tartott elõadást.

A szakember elmondta, a program keretében a 2007. és 2013. közötti idõszakban mintegy 140 milliárd, azaz évente húszmilliárd forint hívható le maximálisan. A legtöbb forrás a közlekedésfejlesztésre, a környezet- és energiapolitikai fejlesztésekre, a gazdasági operatív programra, valamint a társadalom megújítása operatív programra jut.


Az operatív program prioritásai közé tartozik a regionális gazdaságfejlesztés, turizmusfejlesztés, városfejlesztés, környezetvédelmi és közlekedési infrastruktúra, valamint a helyi és térségi közszolgáltatások fejlesztése.

Már több programot meg is hirdettek, így az Önkormányzati felelõsségi körbe tartozó intézmények utólagos akadálymentesítése, Kerékpárút-hálózat fejlesztése, Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése, Befektetési környezet fejlesztése – iparterületek és inkubátorházak címût.

A kiírás egészen friss a Turisztikai attrakciófejlesztés és A balatoni térség turisztikai vonzerejének fejlesztése címet viselõ pályázatok esetében.

Várhatóan november elején írják ki a kereskedelmi szálláshelyek kapacitásainak bõvítésére, a helyi környezetvédelmi infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztésére, a nem megyei jogú városok városközponti területeinek és leromlott városrészeinek fejlesztésére, a helyi és helyközi közösségi közlekedés infrastrukturális feltételeinek javítására, valamint a szociális infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztésére vonatkozó pályázatokat – tudták meg az érdeklõdõk a kanizsai szakembertõl.

H.A.



2007-10-11 15:27:40


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül