Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892155    








Honlapkeszites

Jelentõsen csökkentek a lakossági rezsitartozások

Az utóbbi három évben mind a földgáznál, mind a villanyáramnál 10-10 milliárd forinttal csökkentek a lakossági rezsitartozások, ami az összes tartozás csaknem egyharmadát jelenti mindkét esetben, ez pedig a rezsicsökkentésnek köszönhetõ - mondta a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivõje hétfõn az M1 aktuális csatornán.


Scherer Zsolt kiemelte: a rezsicsökkentés csak az idén - az elõrejelzések szerint - 268 milliárd forintot hagy a lakosság zsebében.
A fõosztályvezetõ szerint azonban a kormánynak a gázárak területén a jelenlegi helyzetet, európai árszínvonalat nézve már nincs lehetõsége a további rezsicsökkentésre.
Scherer Zsolt szólt arról is, hogy a hivatal és osztrák társintézménye megbízásából készült egy felmérés az európai uniós fõvárosok földgáz- és villamosenergia-árairól. Az eredmények alapján októberben Budapest a második legolcsóbb uniós fõváros volt a lakossági földgázárak szempontjából. Kiemelte, hogy vásárlóerõ-paritáson számolva is a legolcsóbbak között van a magyarországi gázár, és a villany ára is a középmezõnyben van.
Hozzátette: a felmérést 2013 óta végzik el, és a rezsicsökkentést megelõzõen a második legrosszabb helyezést érte el Budapest az energiaárak tekintetében, vagyis azóta jelentõs elõrelépés történt.

 

MTI - Kanizsa



2015-11-10 06:22:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül