Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895235    








Honlapkeszites

Játszóteret szeretnének a Dózsa György utcaiak

A Dózsa György utcai lakók kérését tolmácsolta közgyûlési interpellációjában Bedõ György önkormányzati képviselõ. A 117-119. szám alatti lakóházak közötti füves területen focikapuk kihelyezésével szeretnének a szülõk sportolási lehetõséget biztosítani a gyermekeik számára.


Felvetésüket azzal indokolták, hogy a környezõ lakótelepi házakban sok a gyerek és a játékterük a garázsok, illetve a házak melletti járdák környezetére korlátozódik, amit a tulajdonosok kifogásolnak, zaklatásként élik meg, és elkergetik a sportolni vágyó fiatalokat. A fogadóórán felvetett probléma mellé indoklásként a választópolgár még azt is megjegyezte, hogy a gyermekek fejlõdése, egészségmegõrzése céljából kéri, hogy biztosítsák a lehetõséget annak érdekében, hogy ne a számítógép mellett, illetve egyéb médiaeszközökkel töltsék el a szabadidejüket.
Dénes Sándor polgármester válaszában szerepel: a sportolási lehetõség biztosítása céljára kért területet a hivatal szakosztálya megszemlézte, és az alábbiak miatt nem tartották alkalmasnak: a Dózsa György út 117/b épülettõl keletre esõ 1836/2 hrsz.-ú „zöldterület” az érvényes szabályozási terv szerint közforgalmi parkoló kialakítására kijelölt terület, ott jelenleg nincs lehetõség szabadidõs/sportcélú beépítésre. A terület szélén aszfaltozott út húzódik, ami bekerítés nélkül egyébként is veszélyhelyzetet teremtene az ott játszadozó, sportoló gyerekek számára. E területtõl keletre esõ 1839/90 hrsz.-ú zöldterület az érvényes szabályozási terv szerint közút – melyen a leendõ Kanizsai Dorottya utca kerül megépítésre –, ott a fentiek szerinti beépítés nem lehetséges. Ezen a helyen – a Smaragd lakópark és a leendõ Kanizsai Dorottya utca környékén az önkormányzat nem rendelkezik sportpálya és játszótér kialakítására alkalmas területtel. Az említett területek más célú felhasználása pedig csak a szabályozási terv módosításával lehetséges.
A Mészáros Lázár utcai földsáv beépítési tervében szerepel játszótér kialakítása, ami a beruházás folytatásának meghiúsulása miatt nem valósulhatott meg. A terület beépítése tovább folytatódik, így a tervezett játszótér is megvalósulhat. Az ideiglenes futballpálya kialakítására a Dózsa György út 117/b épülettõl nyugatra esõ, 1836/60 hrsz.-ú tényleges zöldterületet látják alkalmasnak, mely ingatlan azonban a nyilvántartás szerint a társasház tulajdona, és azon így az önkormányzat nem végezhet beruházást.

B.E.



2015-11-11 07:22:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül