Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949025    








Honlapkeszites

Lemondott a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke

Lemondott hétfõn Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) elnöke; a hírt az MTI megkeresésére a HNT elnöke közölte.


A távozó elnök arról tájékoztatott: a 2012-ben elfogadott új hegyközségi törvény teljes tisztújítást írt elõ. Ennek mintegy zárásaként, közel egyhangúan választották a HNT elnökévé.
Emlékeztetett arra: felügyeletével szervezték újra a központi intézményt, alakították ki az akkor már közvetlenül a HNT-hez tartozó több mint száz hegybíró alkalmazási rendjét.
A HNT megszerezte a szakmaközi szervezeti állami elismerést, és az így szerzett jogosítványokkal élve elsõként alkalmaztak piacszervezési intézkedést. A szabályozási tevékenység eredményeként, az import drasztikusan csökkent, az export nagy ütemben bõvült. Három évtized után ismét növekedett az ültetvényfelület és emelkedõ szõlõárak mellett, zökkenõmentesen zajlott a szüret. Emellett a HNT jó kapcsolatot alakított ki a Fölmûvelésügyi Minisztériummal és a különbözõ kormányzati szervezetekkel, oktatási intézményekkel, kutatókkal és bõvültek a nemzetközi kapcsolatai.
Tornai Tamás az MTI-nek elmondta: lemondásának elsõdleges oka, hogy az ágazat jövõjérõl alkotott határozott víziója és az általa képviselt vezetési stílus érzékelhetõen terhet jelentett elnökségi tagtársai számára.
A hátralévõ feladatok az eddigiekhez hasonlóan jelentõsek, bízik azok teljesülésében, amihez lemondásával teret kívánt engedni a HNT elnökségének és a megválasztandó új elnöknek - mondta a leköszönõ elnök.

MTI - Kanizsa



2015-11-11 08:09:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül