Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948458    








Honlapkeszites

Játszótér átadás a majdani családi parkban

Pénteken délután végre birtokba vehették a környék gyermekei és szüleik a városrehabilitáció II. ütemében kialakított korszerû játszóteret, mely egy majdani többgenerációs családi park elsõ eleme. A játékok kiválasztásánál nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minden korosztály számára szórakozást nyújtson a tér.

Cseresnyés Péter, munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkár, országgyûlési képviselõ szavait idézve, ez, és a késõbb szintén felavatott Járási Hivatal elõtti tér szépülése mind Nagykanizsa fejlõdését mutatja. Egyben alátámasztva azt a törekvést, hogy a város, mint térségi központ a környezõ településeknek is példát mutasson, valamint azok életminõségét és boldogulását is elõsegítse.


Dénes Sándor polgármester kiemelte, hogy az uniós elvárásoknak is megfelelõ játszótér az ide betérõ szülõknek nyugodt perceket, míg gyermekeiknek vidám szórakozást jelentenek amellett, hogy a felnõtteknek elhelyezett kültéri kondieszközök az egészséges életmód gyakorlását is elõsegíthetik.
Miután Cseresnyés Péter, Dénes Sándor és Szabadics Zoltán, a kivitelezõ cég elnöke átvágta a nemzeti színû szalagot, a Zrínyi Iskola másodikos gyermekei birtokba vehették az új gyermek és felnõtt szabadidõs teret.

Ezután került sor a közelmúltban felújított Járási Hivatal elõtti lévõ tér avatására is. A tér rekonstrukciójának köszönhetõen a jövõben nem kell a Huszti tér irányából a gépjármû parkolón keresztül megközelíteni az épületet, mert erre már biztonságosan is lehetõség van egy újonnan épült járdakapcsolattal. Ez a fejlesztés szintén együttesen szolgálja a helyi és a környékbeli lakosság érdekeit is, hiszen a környezõ települések lakói is nap mint nap ügyeiket intézik itt.

 

H.T.



2015-11-14 19:53:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül