Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895160    








Honlapkeszites

Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. - Téli felkészülésrõl, tevékenység bõvülésrõl

A téli szezon hó- és síkosság-mentesítési munkálatairól, intézkedési terveirõl, illetve eszközeirõl tartottak sajtótájékoztatót a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. Király utcai telephelyén. Az eseményen megjelent Cseresnyés Péter, a NGM államtitkára, a térség országgyûlési képviselõje, Dénes Sándor polgármester és Tóth Nándor alpolgármester.


Köszöntõjében Horváth Balázs ügyvezetõ kiemelte: számot adnak a tavalyi év síkosság-mentesítési feladatainak elvégzésérõl és bemutatják, idén is felkészülten várják a telet, még ha a mostani idõjárás nem is azt tükrözi, hogy mindjárt itt van.

Bejelentette, a sajtótájékoztatón egy másik téma, a cég tevékenységének bõvülése is szóba kerül, melyrõl Dénes Sándor ad tájékoztatást.

A téli üzemeltetés két alapvetõ feladatát, a síkosság-mentesítést és a hó eltakarítást Molnár Rodek Bernadett szolgáltatási és értékesítési igazgató, Császár András logisztikai vezetõ, valamint Csendes Tamás köztisztasági referens vetített képekkel illusztrálva ismertette. Többek között elhangzott: a társaság tevékenységét a VIA Kanizsa Városüzemeltetõ Nonprofit Zrt. koordinálja a törvényi elõírásoknak megfelelõen. A gépparkban a tavalyi évhez viszonyítva változás történt, a Park Kft. eszközállományának megvásárlásával 2 kistraktor, illetve 3 darab, kézimunkások szállítását szolgáló jármûvel bõvült a flotta. A szóróanyag pótlása is megtörtént, jelenleg több mint 1100 tonnával rendelkeznek. November 6-án, az elmúlt évihez hasonlóan 15 darab környezetbarát, jégmentesítõ szóróanyag tároló bodellát helyeztek ki a közterületekre, ami elsõ jele annak, hogy felkészültek a hószezonra. A cég vezetése megkötötte a szerzõdéseket az alvállalkozókkal, illetve folyamatosan várják a közfoglalkoztatottakat a munkákra. A saját és az alvállalkozók gépjármûveire is mobil GPS-t szereltek, illetve szerelnek fel, hogy ily módon is kontrollálni tudják a tevékenységet, egyben segítséget nyújtsanak, ha rászorul a gépjármû vezetõje. A 2014-15-ös év tapasztalatai azt mutatják, sok ingatlantulajdonos még nincs tisztában azzal, hogy kinek milyen feladata van a saját portája körül, és továbbra is folyamatosan akadályt jelentenek, nehezítik a hótolók munkáját a szabálytalanul parkoló személygépkocsik.

Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója a tevékenység költségvonzatáról elmondta, 2014-ben 40,8 millió forintba került a síkosság-mentesítés. 2015-ben, az év elején 29,2 millió forintot már elköltöttek, s ehhez jön még hozzá a novemberi és a decemberi rendelkezésre állás. A tervezés során 48 millió forinttal kalkuláltak, s bíznak benne, ez az összeg elég is lesz.

A Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. tevékenységének bõvülésérõl Dénes Sándor polgármester adott tájékoztatást. Mint hangsúlyozta, a város parkjainak gondozása a Park Kft. feladata volt eddig. Ez évben a kft. vezetése bejelentette, hogy nem szeretnék tovább folytatni a tevékenységet. Az önkormányzat úgy határozott, hogy a feladatot „házon” belül, saját céggel oldják meg. A döntés értelmében a feladatot november 9-tõl a Netta-Pannonia Kft. látja el, együttmûködve a VIA Kanizsa Zrt.-vel, hiszen õk adják a megbízást. A dolgozók közül – 15 fõt –, akik át kívántak jönni, átvették.

Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyûlési képviselõje az elhangzottakhoz hozzátette: 2011-ben, amikor a város elhatározta, hogy az akkori Saubermacher Kft.-ét megveszi, két dolgot vett figyelembe. Lehetõség szerint meg kell õrizni a kanizsai és Kanizsa környéki dolgozók munkahelyét, amit csak oly módon tud megtenni, ha mint tulajdonos, beszáll ebbe az üzletágba. A következõ lépésként pedig abban kellett gondolkodni, hogy a hóeltakarítást a parkfenntartást és gondozást, amit az fentebb említett Dénes Sándor polgármester, egy önkormányzati cég lássa el, mégpedig úgy, hogy a felügyelet egy másik cég kezében van. Annak érdekében, hogy az itt élõ emberek munkahelye biztosabb legyen, és az általuk elvégzett szolgáltatás legalább olyan jó minõségû, vagy még jobb legyen, mint amilyen volt.
A sajtótájékoztató zárásaként a megjelentek megtekintették a sótárolót és a „bevetésre” készen álló gépparkot.

B.E.

További képek a galériában.



2015-11-15 06:24:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül