Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892322    








Honlapkeszites

Kezdõdhet a belsõ körgyûrû kialakítása
Marton István polgármester szokásos sajtóbeszélgetésén jelentette be, hogy most már ténylegesen nincs akadálya a Zrínyi utca kikötésének.

Ismertette azt az iratot, amelyben a Zala Megyei Bíróság a Kórház utca 12-14. lakóinak a nemzeti közlekedési hatóság központi hivatala ellen közlekedési-építési ügyben hozott közigazgatási határozat felülvizsgálata során az alábbi végzést hozta: „A bíróság az alperes 591/1/2009. számú jogerõs határozata végrehajtásának felfüggesztése iránt a felperes által (lakók – a szerk.) elõterjesztett kérelmét elutasítja.” Az indoklásban többek között szerepel, hogy a bíróság álláspontja szerint a felperes mégcsak nem is valószínûsítette, hogy melyek azok a hátrányok, melyek azok a visszafordíthatatlan és jelentõs anyagi következmények, amelyek a végrehajtás felfüggesztés elmaradása esetén bekövetkeznének. A bíróság elé a felperes nem terjesztett elõ olyan bizonyítékot, de olyan tényre sem hivatkozott, amelyet mérlegelhetett volna a per jelenlegi szakaszában, ezért a határozat felfüggesztése iránti kérelmet elutasította. A polgármester hozzátette, ezzel több évtizedes elképzelés valósulhat meg.

Ezt követõen ismertette azt a vizsgálatot, melyet a Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal, Szociális- és Gyámhivatal Zalaegerszegi Kirendeltsége végzett városunk hivatalában. Az összegzõ értékelés kiemelte, hogy az egy épületben található szociális osztály és a gyámhivatal együttes elhelyezése jó tapasztalatokat mutat. A jó színvonalú munkát, valamint az ügyfelek elégedettségét jelzi, hogy a vizsgált idõszakban a szociális osztály negyvenegyezerötszázhetvennégy ügyiratot dolgozott fel, amely ellen mindössze harminckettõ fellebbezés érkezett, ám a másodfok valamennyi határozatot jóváhagyta.
Hiányosságokat is megemlít a vizsgálat, így például az önkormányzat, a kötelezõen biztosítandó személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokat nem biztosítja teljeskörûen, de kisebb kifogásolni valót talált a jegyzõi hatáskörbe tartozó szociális ügyintézés kapcsán is.
D.J. - S.E.


2009-06-11 10:30:39


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül