Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893835    








Honlapkeszites

Véget ért az Aktívan a munkáért! elnevezésû pályázat

A Türr István Képzõ és Kutató Intézet egyik legfõbb küldetése a társadalmi felzárkózás elõsegítése, valamint a mélyszegénység megszüntetése. Ennek érdekében indította útjára 2012-ben az „Aktívan a munkáért!” projektet, amely a leghátrányosabb helyzetû csoportok munkaerõ-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzéseket és egyéb támogató szolgáltatásokat nyújtott országszerte.


A program különbözõ képzéseit 14 900 fõ végezte el sikeresen, amelyek az Új Széchenyi Terv keretén belül, Európai Uniós társfinanszírozással és a Szociális Alap támogatásával valósultak meg. Zala megye területén összesen 99 toborzó rendezvény keretében 1665 jelentkezõ kompetenciáinak felmérésére került sor. A résztvevõk közül 909 fõ vett részt kompetenciafejlesztõ képzésben. A képzés leginkább a foglalkoztathatóság szempontjából alapkövetelménynek számító ismereteket biztosított a résztvevõk számára (pl. kommunikációs készség növelése, önéletrajz írása valamint a munka világában való eligazodást segítõ képességjegyek fejlesztése).

A képzésben résztvevõk egy része ezt követõen a helyi vállalkozói igények felmérése alapján különbözõ szakmákat betanító képzéseken vehetett részt, mint pl.: motorfûrész-kezelõ, tisztítás-technológiai szakmunkás, betanított parkgondozó, betanított gyógynövénygyûjtõ és -termesztõ, betanított varrómunkás, betanított zöldségtermesztõ, bio- és zöldhulladék hasznosítás, komposztálás, energetikai ültetvénygondozó, gipszkarton szerelõ stb. A projekt így nem csak szakmát adott a képzésben résztvevõknek, hanem lakóhelyükhöz közel valós gyakorlati lehetõséget is biztosított. A program utolsó évében 5-8. osztályos képzések is indultak azok számára, akik valamilyen oknál fogva a képzés indulásáig nem tudták befejezni az általános iskolát, és az aluliskolázottság nehezítette számukra az elhelyezkedést. A képzéseken országosan 17 846 fõ vett részt, amelybõl 14 900-an sikeres vizsgát tettek. Az „Aktívan a munkáért!” program ezáltal eredményesen járult hozzá az iskoláztatási színvonal emelkedéséhez, valamint közel 15 ezer ember számára adott esélyt arra, hogy ismét elhelyezkedjen a munka világában.

Türr István Képzõ és Kutató Intézet Az Intézet az Emberi Erõforrások Minisztériumának (EMMI) felnõttképzési és módszertani háttérintézeteként a társadalmi felzárkózás elõmozdításában, a mélyszegénység megszüntetésében és az esélyteremtésben európai uniós, valamint hazai finanszírozású projektjeinek keretében fõként a hátrányos helyzetûeket, álláskeresõket, alacsony iskolai végzettségûeket, mélyszegénységben élõket és a megváltozott munkaképességûeket segíti. További információ: www.tkki.hu



2015-11-16 11:34:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül