Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894019    








Honlapkeszites

Felhívás - Tegyünk többet a nõkért!

A Kanizsai Dorottya Kórház Gyógyító Eszköztárunk Fejlesztése Alapítvány és a kórház Szülészeti és Nõgyógyászati Osztálya programot indít „Tegyünk többet a nõkért, tegyünk többet a méhnyakrák megelõzéséért” címmel.


A program célja, hogy elõzzük meg a bajt és segítsük a prevencióval, hogy minél több nõ-feleség, anya, élettárs - élhessen sokkal tovább szerettei körében.
Ennek érdekében felhívást intézünk a nagykanizsai és Nagykanizsa környéki vállalatok és vállalkozások számára, hogy nõi dolgozóik szûrését anyagilag is támogassák. A szûrést elõre egyeztetett körülmények között, kedvezményes alapon, a kórház osztályán, jelentõsebb számú hölgy esetén a cégeknél is elvégezhetik az orvosok. A szûrés mindössze 5-10 percet vesz igénybe, viszont hosszú évekkel, évtizedekkel hosszabbíthatja meg a nõk életét.
Sajnos ma még csak a nõi populáció 30 % - a vesz részt ilyen vizsgálaton. A rendszeres szûrés hiánya is vezet arra, hogy Magyarországon 1200-1300 új méhnyakrákos beteget regisztrálnak, melybõl sajnos 5-600 nõt el is veszítünk. A szûrés okán idõben kiderült probléma jól orvosolható. Jól jár tehát a cég, hisz nem kell elveszíteni stabil munkatársát, nem kell hosszú táppénzt fizetni, így az állam is jól jár, és természetesen jól járnak a családok, hozzátartozók és az érintettek, akik sokáig lehetnek szeretteik körében.
A szûrés költsége mindössze 4000.-/fõ, ami beépíthetõ a költségekbe és a társadalmi gondoskodás egy szép és hasznos formája.
A kezdeményezést annak egyértelmû társadalmi és céges elõnyei miatt támogatja a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara.
Kiemelt média partner a Zalai Hírlap, partner a Kanizsa Tv és Kanizsa Újság.
 

Dr. Polay József elnök                               Dr. Orosházy Attila fõorvos
Kanizsai Dorottya Kórház Gyógyító         Kanizsai Dorottya Kórház
Eszköztárunk Fejlesztése                         Szülészeti és Nõgyógyászati Osztály



2015-11-18 10:40:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül