Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894944    








Honlapkeszites

Már több mint 125 ezren látogatták meg az NMHH netsebességmérõ oldalát

Már több mint 125 ezer látogató járt az indulása óta eltelt három hónapban az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szelessav.net oldalán, ahol az internet sebességét lehet lemérni - közölte a hatóság Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.


Azt írták, hogy a felhasználók már több mint 31 ezer regisztrált szoftveres mérést végeztek el, míg a nem regisztrált szoftveres mérések száma ennek többszöröse.
Hozzátették, hogy az NMHH mérõautói napi tíz órában folyamatosan járják az országot, és eddig közel 44 millió hatósági mérést hajtottak végre, amelyekkel ellenõrzik a mobilhálózatok le- és feltöltési sebességét, a késleltetési idõt (válaszidõt), valamint feltérképezik és megrajzolják Magyarország rádiófrekvenciás lefedettségét.
Úgy fogalmaztak: a független, szakmailag megbízható méréseket nemcsak a hatósági munkatársak végzik, hanem lehetõség van arra, hogy az érdeklõdõk saját otthonukban vagy más felhasználói végpontokon rögzítsék a tapasztalt internetszolgáltatási jellemzõket.
A nemzetközi trendek alapján kifejlesztett országos minõségmérési szolgáltatást fogyasztóvédelmi céllal indította útjára augusztusban az NMHH.
A felhasználóktól származó mérési eredmények számának növelésére a hatóság két hete indította el nyereményjátékát, amelyen egy iPad táblagépet és a pulzusmérõtõl a kerékpársisakig további 154 ajándékot osztanak szét. A nyereményjátékba december 1-ig még be lehet kapcsolódni.
A hatóság azt írta, hogy az összegyûjtött objektív mérési adatok segítségével minden internetezõ könnyen összehasonlítható, valós információk alapján választhat internetszolgáltatót, és ellenõrizheti az elõfizetõi szerzõdésében leírt minõségi paraméterek teljesülését, így például a ténylegesen elérhetõ vagy a garantált netsebességet.
A játékkal az NMHH célja az, hogy bõvítse a felhasználók hírközlési ismereteit, és tudatosítsa a szolgáltatások igénybevételekor érvényesíthetõ jogaikat - írták a közleményben.

 

MTI - Kanizsa



2015-11-23 03:03:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül