Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894702    








Honlapkeszites

Sajtóközlemény

2015. november 23.

Korszerûsítették a Zala Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Fõosztály, Rehabilitációs Ellátási és Szakértõi Osztályának otthont adó Zalaegerszeg Göcseji úti épületet. 


Európai uniós forrásból alakították ki a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Fõosztály, Rehabilitációs Ellátási és Szakértõi Osztály területét. A létesítmény átalakítását és mûködésének korszerûsítését a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében 88 255 000 forinttal támogatta az Európai unió. A fejlesztés a megváltozott munkaképességû személyek komplex rehabilitációjának infrastrukturális feltételein javító, közel 4 milliárd forintos program része, melynek keretében 18 megyeszékhelyen korszerûsítik a megyei rehabilitációs hatóságok épületeit és felszereléseit.

Az Új Széchenyi Terv keretében megújult zalaegerszegi intézményben mûködõ hivatal komplex minõsítésének rendszere egyénre szabottan segíti a megváltozott munkaképességû személyek belépését, vagy visszatérését a munka világába - nem engedi, hogy súlyos betegek kerüljenek ki az ellátórendszerbõl.

A projekt kapcsán többek között informatikai fejlesztésekre, új vizsgálóeszközök beszerzésére a feladat ellátására szolgáló épület teljes korszerûsítésére (vizsgáló helységek, szakértõi tevékenység helyszínei, egyéb kiszolgáló helységek) valósultak meg a kormányhivatal Göcseji úti épületében. A felújított ingatlan a látássérült és a mozgásukban korlátozott személyek számára egyaránt akadálymentes lett.

A megváltozott munkaképességû személyek ellátási és minõsítési rendszere az elmúlt években sokat egyszerûsödött. Ennek eredményeként két ellátási forma maradt: a rehabilitációs ellátás és a rokkantsági ellátás. A rehabilitációs hatóság dönt elsõ fokon a megváltozott munkaképességû személyek ellátási jogosultságáról, a közlekedõképesség akadályozottságának mértékérõl, valamint szakvéleményt ad illetve szakkérdést válaszol meg egyéb ellátási igények esetében.

A Göcseji úti létesítményben az ügyfeleket és a munkatársakat megújult elhelyezés fogadja, mely igazodik az ügyfélkör speciális igényeihez.

Zala Megyei Kormányhivatal



2015-11-23 14:17:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül