Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892373    








Honlapkeszites

Vidékfejlesztési hivatal: már 150 milliárd forint agrártámogatást fizettek ki a gazdáknak

Az idén december elejéig több mint 150 milliárd forint agártámogatáshoz jutott különféle jogcímeken mintegy 105 ezer magyar gazdálkodó, az év végéig csaknem 200 milliárd forintot szeretne eljuttatni az MVH a gazdáknak - mondta az utalásokat végzõ Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke.


Gyuricza Csaba közölte: eddig 36 ezer gazdálkodónak kezdték meg az egyszerûsített kistermelõi támogatások kifizetését. Összességében 51 ezren kapnak ilyen támogatást.
Hozzátette: a támogatások 70 százalékát fizeti ki Magyarország elõlegként, szemben a korábbi 50 százalékkal, amit az unió magyar javaslatra fogadott el. Az elõlegeket október közepétõl november végéig fizették ki, a további kifizetések 2016 júniusig megtörténnek.
Ismertetése szerint minden eddiginél több, 35 különbözõ jogcímen igényelhetnek támogatást a gazdálkodók - így például állattenyésztés, növénytermesztés, vagy területalapú támogatások -, eddig 8 különbözõ jogcímen történt elõlegfizetés.
Kitért arra: Magyarország az egyetlen tagállam, amelyik nemzeti hatáskörben vállalta, hogy ilyen sok jogcímen fizet elõleget. Ausztriában vagy az Egyesült Királyságban sem indult még meg az elõlegfizetés, ami a magyar gazdáknak versenyelõnyt jelenthet - jelezte.

 

MTI - Kanizsa



2015-12-05 11:36:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül