Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894676    








Honlapkeszites

Petõfi utca: gondoskodnak a kivágott fák pótlásáról

Közgyûlési interpellációjában Gábris Jácint önkormányzati képviselõ arra kért választ Dénes Sándor polgármestertõl, hogy mi indokolta a diófák kivágását a Petõfi utca végén. Az ottani lakosok szerint azok a fák egészségesek voltak, és hely is lett volna bõven az ottani munkálatok elvégzéséhez.


A polgármester írásban adott válaszában az alábbiak olvashatók: a Petõfi utcában épülõ gyalog- és kerékpárút a „Nagykanizsa Megyei Jogú Város kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése, kötött gyûjtésû automata kerékpárkölcsönzõ rendszer kialakítása” megnevezésû projekt keretében valósul meg. A létesítmény közvetlen folytatása lesz a közelmúltban elkészült, a Huszti térrõl induló kerékpárútnak, és összeköttetést biztosít az inkubátorházzal.
A kivitelezés az önkormányzat által készített tervek szerint zajlik. A tervezõknek a nyomvonal meghatározásánál figyelembe kellett venni a környezeti adottságokat. A 7-es fõúttól délre esõ szakaszon a meglévõ gyalogjárda mellett egy elektromos légvezetéket tartó oszlopsor található, amely nem tette lehetõvé, (illetve nagyon költségessé tette volna) a kerékpárútnak a járda vonalában történõ vezetését. A gyalogjárda és a fasor között pedig egy olyan ivóvíz vezeték húzódik, amelynek kiváltása szintén jelentõsen megemelte volna a beruházási költségeket. A tervezõ az oszlopsor megtartása és a vízvezeték kiváltásának elkerülése miatt – egyeztetéseket és mérlegelést követõen – döntött a járdától külön nyomvonalon vezetett kerékpárút építése mellett, ami azonban a fák kivágásának szükségességét vonta maga után.
A tervdokumentáció természetesen rendelkezik a kivágott fák pótlásáról, amelyre a kivitelezés befejezõ stádiumában kerül sor. Bíznak benne, hogy az új létesítmény megfelelõen fogja szolgálni az ott lakókat, és a beruházást követõen a környezet a fakivágások ellenére is rendezettebbé válik.

B.E.



2015-12-06 05:57:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül