Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891756    








Honlapkeszites

Tájékoztató fórum az Ipari Parkban

A Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt., mint a Nagykanizsai Ipari Park üzemeltetõje tájékoztató fórumot szervezett az ipari zónába betelepült vállalkozások számára a fejlesztési elképzelések ismertetése, az igények felmérése és kapcsolatépítésük elõsegítése érdekében.


A múlt héten megrendezett találkozó célja a város ipari övezetébe betelepült vállalkozások és a területet kezelõ Vagyongazdálkodási Zrt. közötti együttmûködés hatékonyságának elõsegítése. A megjelenteket elsõként Mihovics Zoltán - a cég ipari parki fejlesztéseiért felelõs munkatársa - tájékoztatta az elmúlt idõszak lépésirõl.

Összefoglalójában említést tett az elmúlt évek jelentõs infrastruktúra fejlesztéseirõl, közmûépítéseirõl melyek biztosították a folyamatos ipari ingatlan értékesítést. Az önkormányzat és a mûködtetõ együttes erõfeszítéseit megalapozta a vállalkozói szféra több száz milliós fejlesztése, melyhez jelentõs uniós forrás is társult. Kiemelte, hogy a tavaly útjára indított buszközlekedés valamint, a jelenleg épülõ kerékpárút megkönnyíti a dolgozók munkába járását és közúti kapcsolatát a várossal.

Ezt követõen Bilicz Csaba, a Vagyongazdálkodási Zrt. vezérigazgatója vette át a szót és vázolta a célkitûzéseket. Elmondta, a park legnagyobb -13 hektár - alapterületû telkének közmûfejlesztéséhez a tervek rendelkezésre állnak, kivitelezése a befektetõi igények kielégítése miatt lényeges. A mûszaki fejlesztések mellett a belsõ úthálózat felülvizsgálatát és racionalizálását is kilátásba helyezte, csakúgy, mint a gyalogos forgalmat megkönnyítõ Vámház utcai járda kivitelezését.

A fórumon az ipari park területbõvítésérõl is szó esett. Az esemény lehetõséget biztosított, hogy a vállalkozók megfogalmazzák igényeiket. A cégvezetõk elmondták: a legnagyobb kihívást a beszállítók felkutatása valamint, a szakképzett munkaerõ hiánya jelenti. Válaszul elhangzott, hogy a jövõben igényfelmérést követõen célzott üzleti találkozókkal és szakmai kiállításokkal, börzékkel segítik a betelepült cégek munkáját. A fórumot szervezõk nem titkolt szándéka, hogy a zónán belül elõsegítsék az üzleti kapcsolatok kiépülését, a jelen kezdeményezésbe pedig minél több vállalkozót vonjanak be.



2015-12-08 12:08:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül