Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892280    








Honlapkeszites

A lépcsõgyártástól a sok százmilliós csarnokig

Újabb üzemegységgel bõvült a faiparban tevékenykedõ, jobbára bútorgyártással foglalkozó Fabak Kft. A több mint száz millió forintos beruházás uniós támogatásból, illetve önerõbõl valósult meg.

Az új épület ünnepélyes avatójára pénteken került sor. A megjelenteket Németh Pál Levente, a Fabak Kft. ügyvezetõ igazgatója köszöntötte. Szavaival felidézte a vállalkozás alapításának, fejlõdésének történetét, miként nõtte ki magát a kezdetben lépcsõgyártással is foglalkozó, egykori kis családi cég.


- Letenyén kezdõdött minden, még hosszú évekkel ezelõtt. Aztán késõbb Nagykanizsán, mostani székhelyünkön, a Sörgyári úton dolgoztunk. Ekkor már kibõvült a tevékenységi körünk: kárpitozással, és természetesen – mint az alapításkor – egyedi, megrendelésre készített bútorok gyártásával. Régen – mutatott egy diára Németh Pál Levente – elég volt még egy kis bogrács, ha összegyûltünk a munkatársaimmal ünnepelni. Ma már egy nagy is alig elég – mondta nevetve az ügyvezetõ, utalva a nagy létszámú kollektívára. Helyben több mint hatvan család megélhetését biztosítja a cég, Letenyén pedig mintegy húszét, mivel másfél éve, varrodai részleggel újra mûködik a határ menti városban is a Fabak Kft. Zömmel Németországba, exportálja egyedi gyártású termékeit. Ám –  Németh Pál Levente lapunknak hangsúlyozta – a belföldi piacon is egyre nagyobb az érdeklõdés munkáik iránt.
- Az új, 750 négyzetméteres üzemegység jóvoltából pedig az eddigeknél is hatékonyabbá válhat a munkavégzés. Az alsó szinten raktárt alakítottunk ki, középen a fejlesztési részleg kapott helyett, legfelül pedig irodák és egy hangulatos konferenciaterem – összegezte Németh Pál Levente.
Majd Bene Csaba Bene Csaba, a megyei közgyûlés alelnöke, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum fõigazgatója emelte ki a Fabak KFT. a gyakorlati képzésben kimagasló tevékenységét. A cég immár hosszú évek óta biztosítja helyben a kárpitos és az asztalos képzésben tanuló diákoknak a gyakorlati oktatást, nagyon magas színvonalon.
Mazzag Ferenc, Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pedig azt méltatta, milyen erõs ütemben fejlõdik a cég.
- Több mint hatvan család megélhetését biztosítja a Fabak KFT, amely az évek során kinõtte magá – köszönhetõ ez a vállalkozás vezetõjének és az itt dolgozók munkájának – mondta Dénes Sándor polgármester, aki elismerõen szólt a legújabb korszerûsítésrõl s a cég eredményeirõl is. 
Az ünnepélyes szalagátvágás után állófogadást tartottak. Németh Pál Levente újságunknak elárulta: a jövõbeni terveik közt az eszköz-és az ingatlanfejlesztés szerepel kiemelt helyen.

Sz.ZS.



2015-12-11 16:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül