Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894081    








Honlapkeszites

Indokolt a palini kerékpárút felújítása

A palini kerékpárút kijavításával kapcsolatban interpellált dr. Erdõs László képviselõ, az a legutóbbi közgyûlésen. A kerékpárútnak az Alkotmány utca 95-177. számig terjedõ mintegy 700 méteres szakaszán számos hosszanti irányú repedés található. E szakaszon belül, kisebb-nagyobb megszakításokkal a 2-5 centimétert is eléri a repedések szélessége. Ez utóbbiak veszélyeztetik a biztonságos közlekedést, a biztonságos kerékpározást. A paliniak azt kérik a testülettõl, tolmácsolta az ÜJKB elnöke, hogy a legszükségesebb megoldásként, ezeket a repedéseket javíttassa ki az önkormányzat. Véleményük szerint bitumenes kiöntéssel biztonságosabbá lehetne tenni a kerékpáros közlekedést, egyben meg lehetne akadályozni a további állagromlást.


A palini kerékpárút állapota ismert elõttünk. Az útpadka, valamint a burkolatszél megsüllyedt, és az út teljes szerkezetétõl elvált – olvasható Dénes Sándor polgármester válaszában. – Ezáltal egy hosszanti repedés alakult ki, amely a kerékpározók számára különösen veszélyes. A probléma nemcsak a képviselõ úr által említett szakaszon jelentkezik, hanem a gyógyszertártól délre esõn is, bár ott a repedés nem az árok felöli oldalon, hanem a kerítéslábazat mellett a jellemzõbb.
A megoldási javaslatot a Polgármesteri Hivatal már egyeztette a VIA Kanizsa Zrt.-vel. Ennek alapján elmondható, hogy a javasolt bitumenes kiöntés a repedések mérete, valamint a megtámasztás hiánya miatt nem jelenthet megoldást, sõt az is elképzelhetõ, hogy tovább feszítené a megmozdult, kiborult szegélyt. A hibát egyszerû javításokkal már nem lehet kezelni, egyértelmûen egy olyan átfogó felújításra van szükség, amely biztosítja az árok felöli megtámasztást.
Közgyûlési döntés értelmében a Kalász utca és a gyógyszertár közötti szakaszra tervdokumentáció is készült. A 95-177. számok közöttire még nincs. A felújítási munkát indokoltnak és feltétlenül szükségesnek tartják, ezért a jövõ évi közlekedésfejlesztési program elõkészítõ anyagában a hivatal szerepelteti a munkát. A közgyûlés pozitív döntése esetén pedig jövõre megtörténhet a kerékpárút felújítása is.

B.E.



2015-12-13 10:14:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül