Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891476    








Honlapkeszites

Cseresnyés: a gazdaság tartós növekedési pályára állt, a reálbérek nõnek

Szél Bernadett (LMP) szerint rengeteg magyar dolgozik külföldön, amit bizonyít, hogy tavaly rekordösszeget, 920 milliárd forintot utaltak haza - mondta napirend elõtt az Országgyûlésben.


Ezek az emberek nem romantikus kalandvágyból távoztak az országból, többségük azért ment el, mert nem tud megélni Magyarországon. Hozzátette: most már azért is lehet izgulni, hogy késik a fizetés, bár lehet, hogy ez "az államtitkár-hadseregnek nem gond”.

Kövér László házelnök hétvégi, a Fidesz kongresszusán elmondott beszédére reagálva azt mondta, ha a házelnököt zavarja a demográfiai helyzet, akkor azért kellene tenni, hogy ne menjen el a szülõképes korú nõk 6-8 százaléka külföldre. Ehhez tisztességes fizetésekre és rugalmas munkavállalási formákra van szükség - mondta.
Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerõpiaci államtitkára szerint az ellenzéki pártok elhallgatják, hogy a magyar gazdasági és foglalkoztatási adatok pont az ellenkezõjét mutatják annak, amit mondanak. Elmondta, négymillió felett van a foglalkoztatottak száma, a gazdaság tartós növekedési pályára állt, a reálbérek pedig nõnek.
A fiatalok foglalkoztatását segíti a munkahelyvédelmi akció, 2014-20 között pedig 200 milliárd forint uniós forrás van erre a célra, amivel legalább 180 ezer fiatalnak tudnak segíteni - részletezte.
 

MTI- Kanizsa



2015-12-15 07:53:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül