Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892039    








Honlapkeszites

Sajtóközlemény

A Kormány partnerként tekintett az önkormányzatokra, és megadta a lehetõséget arra, hogy mintegy 1.200 milliárd forint támogatás felhasználásáról maguk a települések döntsenek. Ebbõl a megyei jogú városok 387 milliárd forintot, a megyei önkormányzatok közel 800 milliárd forint összegû pályázatot hirdethetnek meg a helyi fejlesztési elképzelések megvalósítására.


A Megyei Jogú Városok Szövetségének szakmai javaslatait érdemes volt összegyûjteni, rendszerezni és a szakminisztériumok figyelmébe ajánlani.
Ezzel az együttmûködéssel mintegy 35 milliárd forintnyi település-fejlesztési pályázatot nyitott ma a Kormány.
Négy új felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a Széchenyi 2020 oldalon.
A ma közzétett felhívások a térségi, decentralizált gazdaságfejlesztést, a foglalkoztatás növelését szolgálják és a munkavállaló lakosság helyben boldogulását támogatják.
A magyar területi közigazgatás elmúlt években lezajlott reformja a térségi és helyi fejlesztéspolitikát is átalakította. Ebbõl a szempontból a legfontosabb, a területfejlesztési törvényben rögzített változás az, hogy a megyék és megyei jogú városok erõs tervezési és területfejlesztési feladatköröket kaptak.
A TOP elsõsorban az önkormányzatok fejlesztéseihez biztosít forrásokat, az önkormányzatok gazdaságfejlesztési és azzal összefüggõ város- és településfejlesztési akcióit támogatja:
· a fenntartható városi közlekedésfejlesztést 20.688 millió Ft,
· a társadalmi együttmûködés erõsítését szolgáló helyi szintû komplex programok 1.867 millió Ft,
· az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztést 7.408 millió Ft,
· a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bõvítése, fejlesztése, szociális alapszolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 4.770 millió Ft keretösszeggel.
Fenti pályázatokra legkorábban 2016. január l6-tól adhatják be támogatási kérelmüket a támogatást igénylõ megyei jogú városok önkormányzatai, önállóan vagy konzorcium formájában.
A fejlesztések az Európai Unió és a Kormány társfinanszírozásában valósulnak meg.
További információ: https://www.palyazat.gov.hu/

Szita Károly
Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere
a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke



2015-12-18 13:00:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül