Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892029    








Honlapkeszites

Tovább bõvül jövõre a családtámogatások köre

Tovább bõvül a családtámogatások köre 2016-ban az Országgyûlés által  elfogadott törvénycsomagnak köszönhetõen - hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.



Az államtitkár kiemelte: bõvülnek a gyermekek napközbeni ellátásának lehetõségei és tovább nõ azoknak a száma is, akik ingyenes étkeztetésre lesznek jogosultak.
Rétvári Bence kitérve arra, hogy Magyarországon az elmúlt 20-25 évet tekintve rekordot dönt a nõi foglalkoztatás, rámutatott: ez felveti annak az igényét, hogy a gyermekeket akár bölcsõdében, akár óvodában minél szélesebb körben el tudják helyezni. A törvénymódosítással kibõvítették az eddigi bölcsõdei lehetõségeket, a hagyományos bölcsõde mellett létrejön a minibölcsõde, a munkahelyi bölcsõde, a családi bölcsõde intézménye is. Lesz kapacitás is - ígérte, hozzátéve: számításaik szerint a következõ 3-4 évben 17 ezer új bölcsõdei férõhely lesz.
Olyan településeken hozhatnak létre bölcsõdéket a gyermekek napközben ellátására, ahol eddig ezekre nem kerülhetett sor, szélesebb körû és sokkal rugalmasabb ellátást biztosítva, és sokkal jobban igazodva a családok igényeihez - összegzett az államtitkár, aki reményét fejezte ki, hogy sokaknak, akik fontolgatják a gyermekvállalást ez egy újabb ösztönzõ lehet. Ezt segíti az is, hogy most már nemcsak a gyermek egyéves, hanem féléves korától jár a gyed extra. A támogatási forma egyébként egyre népszerûbb, az idei évre 20-23 százalékos bõvülést várnak.
Rétvári Bence kitért arra is, hogy eddig csak a nyári szünetre járt ingyenes gyermekétkezés, azoknak, akik valamilyen okból nem tudnak ellátást biztosítani gyermeküknek. Mostantól ez is kibõvül és tavaszi, õszi és a téli szünetben is, elõször 2016 tavaszán biztosítják.
Eddig ezzel közel 114 ezren éltek, a jövõben 206 ezer jogosulttal számolnak. Megvan a költségvetési fedezet is, az eddigi 3 milliárddal szemben legalább 4,5 milliárd forint áll rendelkezésre - közölte a parlamenti államtitkár, aki rámutatott: a korábbi szociális támogatásokat átemelték a családtámogatások közé.

 

MTI - Kanizsa



2015-12-19 13:35:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül