Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949359    








Honlapkeszites

Köszönet a dolgozóknak, a Semmelweis napon
Még az ebéd is árnyékban fõtt a Csónakázó-tó önkormányzati vendégházánál, ahol a hét utolsó munkanapján együtt szórakozott a Kanizsai Dorottya Kórház mintegy félezer dolgozója hozzátartozóikkal és gyermekeikkel, a Semmelweis Ignác születésnek évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

Az ünnepség elsõdleges célja volt, hogy az intézmény vezetése a dogozók lelkiismeretes munkáját – a nehéz és válságos idõk ellenére is – egy baráti hangulatú rendezvényen megköszönje. A régi hagyományoknak megfelelõ számos színes program gazdagította a napot. Volt légvár, kismotor, quad vezetés, smink, arcmasszázs, fafaragás, és futballmérkõzés. A fõzõverseny már a kora délelõtti órákban elkezdõdött. A megjelenteket Marton István polgármester köszöntötte, ünnepi beszédet Prof. Dr. Bátorfi József fõigazgató mondott.
(További képek a galériában)
– A kórház végzi a munkáját. Egy gazdasági válság kellõs közepén, egy többé-kevésbé ismert, külsõ és belsõ nehézségekre visszavezethetõ financiális szorítottságban. Névtelen levél, bombariadó árnyékában. Újabb pénzeket vontak el az egészségügytõl, és mint ahogy a klinikai osztályok dolgozói jól tudják, szakmailag megalapozatlan és elfogadhatatlan módon, az OEP újabb- és újabb ellenõrzéseket végez a kórházakban, így a mi kórházunkban is. De tesszük a dolgunkat. Meggyõzõdésem, hogy tisztességes munkával, összefogással és bizalommal, túléljük ezt a nehéz helyzetet. De ez a mai nap nem errõl szól. Az egyik legnagyobb magyar orvos, Semmelweis Ignác elõtt tisztelgünk, akinek neve és munkássága mentén a magyar orvoslás és a magyar egészségügy világszerte ismertté vált. Az õ neve és munkája valamennyiünk számára példaértékû napjainkban is.
Az ünnepségen fõorvosi és adjunktusi kinevezésekre is sor került. Dr. Bazsó Judit a Belgyógyászat adjunktusa és Dr. Nagy Éva, a Pszichiátriai Osztály adjunktusa fõorvosi kinevezést kapott. Az osztályvezetõ fõorvosok javaslata és a vezetés egyetértése alapján kiemelkedõ szakmai munkájáért adjunktusi kinevezést vett át: Dr. Balogh Judit, a Pszichiátriai Osztály szakorvosa, Dr. Kiss Tünde, a Belgyógyászat, Dr. Varga Tibor és Dr. Radics Péter az ITO, valamint Dr. Petõházi Sándor, a Központi Labor szakorvosa. Fõigazgatói dicséretben részesült Fekete Ferencné, a Traumatológiai osztály szakápolója.
Az UVEK Kft a sok éve tartó együttmûködés elismeréseként egy 5 millió forint értékû ultrahang-vizsgáló készüléket adományozott a kórháznak. Az adományozásról szóló dokumentumokat Szlávecz Lászlóné gazdasági igazgatóhelyettes adta át az Urológiai Osztály vezetõjének, Dr. Lipták József fõorvosnak.
A hagyományos fõzõversenyre összesen 22 csapat nevezett be. A legjobb eredményt a Fül-Orr-Gégészeti Osztály érte el a „Mandula pörkölt”-jével. A fõzõverseny csapatai közül egy elsõ, egy második és hat harmadik helyezett kapott elismerésül ajándékcsomagot. A Semmelweis-torna 1. helyezettje: Üzemeltetés csapata, 2. helyezett: orvosok csapata, míg a 3. helyezést az önkormányzat képviselõibõl összeállított csapata érte el.
B.E.


2009-06-22 14:58:22


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül