Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892488    








Honlapkeszites

Tavaszra fejezõdik be Lentiben a Dunántúl egyik legnagyobb szállodaépítése

Tavaszra elkészül Lentiben az önkormányzati beruházásban épülõ új négycsillagos hotel, amely a Dunántúlon az egyik legnagyobb szállodaberuházás - közölte az építkezés helyszínén tartott szerdai sajtótájékoztatóján a térség fideszes országgyûlési képviselõje.


Vigh László elmondta: többségében már a belsõ munkák zajlanak, így az idõjárás már nem befolyásolhatja a munkálatokat. A leendõ hotel rendkívül jelentõs elõrelépés Lenti számára, hiszen a húzóágazatnak számító turizmusban új munkahelyeket teremt és növeli a város látogatottságát - tette hozzá. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyûlés elnöke (Fidesz-KDNP) azt hangsúlyozta, hogy olyan létesítmény épül, amely a megye szempontjából, az országhatárok közelsége miatt is fontos, ugyanakkor nem jelent konkurenciát más turisztikai attrakciónak. A hiánypótló beruházásnak köszönhetõen az ide érkezõ vendégek megismerhetik a térség kulturális és gasztronómiai értékeit, de a közelség miatt felfedezhetik a környékbeli osztrák, szlovén és horvát látnivalókat is. A szállodaépítéssel együtt zajló fürdõfejlesztés révén pedig Zalakaros és Hévíz mellé Lenti is felkerülhet a termálturizmus térképére - fogalmazott a közgyûlési elnök.

A négycsillagos, 94 szobás, 3,3 milliárd forintos szálloda- és fürdõfejlesztés építésrõl Horváth László, Lenti polgármestere (Fidesz-KDNP) kifejtette, 50 új munkahely létesül a beruházásnak köszönhetõen, és a vendégéjszakák számának növelésével emelkedik a város bevétele is. Lenti elsõ, magas minõségi színvonalú szálláshelyével a fürdõ már nemcsak a nyári idõszakban üzemelhet nagy kihasználtsággal, ezt szolgálja az is, hogy két új fedett élménymedencével bõvül a komplexum.

Kútfej Attila, a gyógyfürdõ igazgatója elmondta, a Thermal Hotel Balance névre keresztelt szállodában 250 fõs konferenciatermet is kialakítanak. Szeretnék elérni, hogy a fürdõ vendégköréhez hasonlóan a hotelben is legalább fele részben osztrák turisták szálljanak meg, ezt szolgálja az is, hogy az egyik, már munkába állt vezetõ alkalmazott maga is osztrák. Az MTI kérdésére elmondta: a fürdõben évente 220-230 ezer vendég fordul meg, a városban pedig 30-33 ezer vendégéjszakát regisztrálnak.

Ezeket az adatokat reményeik szerint messze túlszárnyalják a hotel- és fürdõfejlesztéssel, amit az is erõsít, hogy már szoba- és konferenciafoglalásuk is van a jövõ évre. A januári alapkõletételkor elhangzott: a 94 szobás szálloda építésébõl, illetve a fedett fürdõ élményelemekkel történõ bõvítésébõl álló 3,3 milliárd forintos önkormányzati beruházáshoz a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretébõl 1,017 milliárd forintot nyert a város. A fennmaradó összeg mintegy felét saját forrásból, másik felét hitelfelvételbõl finanszírozza az önkormányzat.

MTI - Kanizsa



2015-12-23 12:07:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül