Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891846    








Honlapkeszites

Negyvenkét pályázó kapott támogatást a halászati operatív programban

Negyvenkét kérelmet támogatott a Miniszterelnökség a halászati operatív program pluszforrásainak igénybevételére benyújtottak közül, összesen 415 millió forint értékben. A támogatást kizárólag gépbeszerzésre fordíthatják.


A tárca MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: sikerrel zárult az a támogatási kör, amelyet november 20-a és 25-e között nyitottak meg. Közölték: negyvennyolc kérelem érkezett be a pluszforrások igénybevételére.
Mint írták, a Miniszterelnökség a 2007-2013 közötti európai uniós fejlesztési idõszak forrásainak maximális kihasználásáért, valamint a technológiafejlesztésért döntött arról, hogy újabb támogatási kört nyit meg. Ennek köszönhetõen a nyertes pályázók az akvakultúrával (tengeri és édesvízi növények és állatok kontrollált körülmények közötti termesztésével, illetve tenyésztésével) kapcsolatos termelõ beruházásokra, a természetes vízi halászat, valamint a halfeldolgozás és értékesítés fejlesztésére nyújthatták be gépbeszerzési igényüket.
A rendelkezésre álló keretösszegbõl az igényelhetõ forrás az elszámolható kiadások legfeljebb 60 százaléka lehetett. Az új gépeket a nyertes ügyfelek december 31-ig szerezhetik be, és az elszámolható kiadások összegének legalább 50 százalékát el kell költeniük a beszerzés végéig - olvasható a közleményben. Hozzátették: a kifizetési kérelmeket legkésõbb január 5-ig, a beruházás üzemeltetésérõl szóló igazolást pedig legkésõbb február 19-ig kell benyújtani.
Emlékeztettek arra, hogy a halgazdálkodási operatív programnak köszönhetõen - amelyet az Európai Bizottság december 7-én hagyott jóvá -, az ország halgazdálkodásának fejlesztésére 2023-ig az elõzõ idõszakhoz képest 12 százalékkal magasabb összeg, mintegy 15,5 milliárd forint áll rendelkezésre.
 

MTI - Kanizsa



2015-12-25 05:52:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül