Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891841    








Honlapkeszites

Több mint egymilliárdos projektet zárt le a MÁV-Start

A vasúti biztonság növelése és egy, az utastájékoztatást segítõ mobil alkalmazás kifejlesztése is része volt a MÁV-Start most lezárult, 1,3 milliárd forintos költségbõl megvalósult projektjének - mondta Kormányos László, a MÁV-Start Zrt. marketing és fejlesztési vezetõje a projektzáró sajtótájékoztatón.


A KÖZOP részeként megvalósított beruházásnak a MÁV Szolgáltató Központ volt a fejlesztõje. Az uniós támogatás aránya a záró tárgyalások után lesz végleges, de 75 és 80 százalék közé esik - válaszolta Kormányos László az MTI kérdésére.
Az okos telefonokra letölthetõ applikáció lehetõvé teszi az útvonal tervezését, az állomási információk lekérését - az onnan induló és oda érkezõ vonatokat - és térképes, valós idejû vonalkövetésre is lehetõsége van az utasnak. A telefonon megjelennek a Mávinform hírei is. Eddig 160 ezren töltötték le az applikációt, amely a jelenlegi mindhárom platformon futtatható - ismertette a részleteket a kommunikációs és fejlesztési vezetõ.
A tervek közül Kormányos László azt emelte ki, hogy a mobiltelefonos jegyértékesítést is lehetõvé teszik. Fizetés után az utas egy kódot kap, amit a telefonja képernyõjén ellenõriz majd a jegyvizsgáló. Tervezik azt is, hogy a vonat összeállítását is tartalmazza a rendszer.
A beruházás részeként 3100 tabletet szerzett be a mozdonyvezetõknek a MÁV-Start. A mozdonyvezetõk ezzel egy felületen látják a közlekedéshez szükséges összes adatot, ami növeli a közlekedés biztonságát.
Az új rendszert egy éve teszteli 30 mozdonyvezetõ - szólt a részletekrõl Rácz Imre, a MÁV-Start üzemeltetés támogatási vezetõje. Január és március között minden mozdonyvezetõ megkapja a tabletet, majd az oktatás után novembertõl élesben használják az eszközöket - tette hozzá.

MTI - Kanizsa



2015-12-27 06:05:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül