Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892984    








Honlapkeszites

Cseresnyés Péter: leginkább a kereskedelmi szférában találhatnak állást a közfoglalkoztatottak

A versenyszférának a kereskedelem az a területe, ahol a közfoglalkoztatottak a legkönnyebben el tudnak helyezkedni - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna esti mûsorában.


Cseresnyés Péter szerint a kereskedelmi területen a közfoglalkoztatottak az alapképzés kiegészítéseként kaphatnak olyan szakképzést, aminek a segítségével el tudnak helyezkedni.
Rámutatott: nem lett igazuk azoknak a kritikus hangoknak, amelyek a vasárnapi pihenõnap miatt elbocsátásoktól tartottak a kereskedelemben, hiszen az intézkedés bevezetése óta is több ezren találták meg a boldogulásukat a szektorban.
A kormány újabb foglalkoztatást segítõ programokat indít az év elsõ felében, elsõként a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába címû segítõ program kezdõdik el - ezt Cseresnyés Péter kedden sajtótájékoztatón jelentette be.
A február 1-jén induló program tervezett keretösszege 3 milliárd forint, amelynek révén a kormány tervei szerint 20-25 ezren léphetnek át a közfoglalkoztatásból az elsõdleges munkaerõpiacra.
Az államtitkár elmondása szerint ha egy közfoglalkoztatott a szerzõdése lejárta elõtt piaci állást talál, akkor havonta felveheti a közfoglalkoztatási jogviszonyból a hátralévõ idõszakra a foglalkoztatást helyettesítõ támogatás összegét is.

 

MTI - Kanizsa



2016-01-06 06:23:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül