Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893100    








Honlapkeszites

Nagykanizsai ingatlankörkép

Nagykanizsa sokszínûségét a kulturális egyesületek, és a település fejlesztésén, szépítésén dolgozó szervezetek tevékenységének köszönheti. Az elmúlt években a belváros megújult, illetve a közterületek is új arculatot kaptak.

Sokoldalú fejlesztés

2014-ben a többek között ipari kazánokhoz szükséges alkatrészeket gyártó Honeywell újabb beruházással bõvített, ezzel több, mint 100 új munkahelyet kínálva. Az ország fejlesztések keretein belül hangsúlyt fektet a városban az iparterületek bõvítésére, létrehoznának egy sport-rendezvénycsarnokot, további cél a munkanélküliség arányának csökkentése.


Tovább növekedhet az építkezési kedv

Zala megyében növekvõ tendenciát mutat az építkezési kedv. A térségben Keszthely és Zalaszentgrót kiemelkedik, Zalaegerszeg és Nagykanizsa pedig stagnáló eredményeket mutat. Az új év kezdetével több százezer családnak lehetõsége van igénybe venni az otthonteremtéshez kínált támogatást, mely új lakás, ház vásárlása, építése esetén használható fel. Az ösztönzésnek köszönhetõen több városban növekedhet az újonnan épített ingatlanok száma.

Eltérõ ingatlanpiaci trendek

Az ingatlanpiac fellendülése során az elemzõk az ország kettészakadását tapasztalták. 2014-ben a legdrágább városok közé – a fõváros után - Sopron, Gyõr, Érd és Debrecen tartozott. Salgótarjánban és Miskolcon lassult az áresés, Nagykanizsán és Dunaújvárosban pedig csökkentek az árak. A külföldi vevõk elõszeretettel vesznek hazánkban befektetési céllal ingatlanokat, az orosz és kínai vevõk a legtöbb lakást a fõvárosban és Zala megyében vásárolták.

Nagykanizsai ingatlanhelyzet

A nagykanizsai ingatlanok árai az utóbbi 5 évben kismértékû változásokat mutattak,a négyzetméterenkénti árak az idõszakban átlagosan 5,5%-ot emelkedtek. A változás az egyes ingatlantípusok esetén eltérõ: míg a családi házak árai 22%-kal nõttek, addig a téglalakások 4,7%-kal, a panelépítésû lakások árai pedig 2%-kal csökkentek.

 Nagykanizsa ingatlanárai összevetve az ország más városaival, illetve az országos átlaggal (Ingatlannet.h)

A nagykanizsai tégla-, illetve panellakások átlagos négyzetméterenkénti árai az országos szinttõl 55-65%-kal maradnak el. A családi házak - az áremelkedés ellenére - az országos átlagnál 26%-kal, Zalaegerszeghez képest pedig 7%-kal kedvezõbb áron vásárolhatóak meg a városban.

Nagykanizsa albérletárai összevetve az ország más városaival, illetve az országos átlaggal (Ingatlannet.hu)

Nagykanizsán nemcsak az eladó lakások, hanem a kiadók is alacsonyabb áron érhetõek el az országos átlagnál, a megyeszékhelyhez viszonyítva 10%-kal olcsóbb az átlagos bérleti díj.Mivel a lakáspiac napjainkra még nem érte el a válság elõtti szintet, így az elkövetkezõ években valószínûsíthetõ a további – de mérsékeltebb ütemû - növekedés. Ez az olyan vidéki városokra is kihathat, melyek jelentõs ipari vagy egyetemi központok.

Forrás: Ingatlannet.hu

Kanizsa



2016-01-07 14:00:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül