Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894191    








Honlapkeszites

Új névre váltott a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató – Mostantól Kanizsa Rehab Nonprofit Kft.

Rövidebb és a tényleges tevékenységet tükrözõ névre váltott a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft., így ezentúl a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. nevet viseli a társaság.

Az arculat és név változtatásának szükségességére egy 2014-ben lezajlott szervezetfejlesztés világított rá, melytõl kezdõdõen új arculati elemeket kezdtek bevezetni. Az Erzsébet téren másfél éve nyílt Novum Spatium lakástextil üzlet már ezt az új arculatot tükrözi.


A társaság 2015 év végén új telephelyre költözött a Petõfi utca 5. szám alá, a volt lánykollégium épületébe. Az új helyen közel háromszor nagyobb alapterületen, teljes körûen akadálymentesített környezetben 120 munkavállalót foglalkoztatnak, melyek közül 90-en megváltozott munkaképességû, köztük hárman autisták. A társaság névváltása költözéssel egy idõben indult el, és 2016. január 1-tõl már Kanizsa Rehab néven mûködnek tovább. – A régi elnevezés korszerûtlen, és túl hosszú volt, emellett nem tükrözte a társaság fõ tevékenységét, a rehabilitációs foglalkoztatást – részletezte a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. ügyvezetõje, Lérántné Mátés Valéria. Hozzátette, a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft.-nél foglalkoztatott megváltozott munkaképességû dolgozók jelentõsebb része rehabilitálható, kisebb hányada pedig védett munkahelyen tartósan foglalkoztatható. A Kanizsa Rehab Kft.-nek feladata, hogy visszavezesse a rehabilitálható státuszú munkavállalóit a nyílt munkaerõpiacra.

– A logónknak szimbolikája is van. A külsõ négyzet a kemény, piaci világot szemlélteti, benne a korong pedig a nálunk dolgozó megváltozott munkaképességû embereket – hangsúlyozta az ügyvezetõ. Hozzátette, a négyzet bal alján induló, majd a zöld korongot megkerülve, a négyzetet a jobb felsõ saroknál elhagyó fehér vonal arra utal, hogy a társasághoz bekerülõ megváltozott munkaképességûek a munka-rehabilitáció segítségével magasabb szintre kerülve térhetnek vissza a nyílt munkaerõpiacra. A külsõ négyzet továbbá utal a külsõ világ keménységére, melyet a társaság „hozzákerekít” a megváltozott munkaképességû emberek igényeihez. – Reméljük, hogy a város lakossága is hamar megszereti ezt az új, könnyen megjegyezhetõ cégnevet, és beilleszkedik a köztudatba. Természetesen a korábbi, megszokott tevékenységeinket továbbra is folytatjuk, mint nyomda, a varroda, és a habilitációs csoport, mely utóbbi összeszerelõ munkát végez – zárta Lérántné Mátés Valéria. V.M.

V.M.



2016-01-12 11:21:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül