Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893517    








Honlapkeszites

A rugalmas foglalkoztatást támogató program indul kis- és középvállalkozások számára

A rugalmas foglalkoztatási formák bevezetését segítõ program indul kis- és középvállalkozások (kkv) számára, a cégek 3 millió és 15 millió forint közötti támogatásra pályázhatnak - közölte a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány vezetõje.


Balázs Tibor, a pályázati lehetõségeket bemutató országos rendezvénysorozat elsõ állomásán újságíróknak elmondta, a magyar gazdaságra jellemzõ kötöttségek miatt a rugalmas foglalkoztatási formák, a távmunka vagy a részmunkaidõs állások aránya lényegesen alacsonyabb, mint Nyugat-Európában. A kkv-k esetében azonban, ha hallgatólagos vagy informális módon is, de az átlagosnál gyakrabban megjelenik.
A rugalmas foglalkoztatás elterjedése nem csupán a munkaszervezést, a piaci alkalmazkodóképességet, a versenyképesség növelését segíti elõ, hanem lehetõséget ad olyan hátrányos helyzetû csoportok munkaerõpiaci helyzetének javítására, mint a kisgyermekesek, az idõsebb vagy megváltozott munkaképességû emberek - közölte a szakember.
A konvergencia régióban mûködõ 10 és 249 közötti alkalmazottat foglalkoztató, nem kizárólag agrártevékenységet folytató vállalkozások kétkörös pályázaton vehetnek részt. Az elsõ ütemben elvégzik az érintett cégek átvilágítását, vezetõ interjúkat készítenek, kérdõívek segítségével mérik föl a dolgozók véleményét, megvizsgálják a belsõ szabályzatokat, majd a rugalmas foglalkoztatási formák bõvítésére fejlesztési tervet készítenek - mondta Balázs Tibor.
A második ütemben, nyártól a vállalkozások e fejlesztési tervek alapján pályázhatnak 3 millió és 15 millió forint közötti támogatásra, a dolgozók képzésére, informatikai beruházásokra, bértámogatásra - tudatta a szakember, hozzátéve: az egyszerûsített pályázatok során elnyerhetõ támogatás a költségek teljes egészét fedezi, országosan 5 milliárd forint forrás áll rendelkezésre.

MTI - Kanizsa



2016-01-14 06:25:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül