Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895328    








Honlapkeszites

Ismét a Dózsa György utcai sportolási lehetõségekrõl

Lakossági megkeresésre Bedõ György önkormányzati képviselõ ismét felvetette közgyûlési interpellációjában a Dózsa György utcai sportolási lehetõségeket.


Megjegyezte, az elsõ felvetésére kapott részletes válasz elszomorította. Szeretné, ha az ifjúság érdekében – akár átmeneti jelleggel is –, meg lehetne oldani ott a sportolást.

A városatya kérésének megfelelõen ismét megvizsgálták a szóba jöhetõ területeket.
1. A Dózsa György út 117/b épülettõl K-re esõ zöldterületen közforgalmi parkolót alakítanak ki, és emiatt, az ideiglenes sportolásra alkalmas felszerelések elhelyezéséhez módosítani kellene az érvényes szabályozási tervet. Kerítés kiépítése nélkül azonban továbbra is veszélyes lenne a használata.
2. E térségtõl K-re esõ „zöldterület” a hatályos szabályozási terv szerint közút, melyen a leendõ Kanizsai Dorottya utcát építik ki. Amennyiben itt alakítanák ki a sportpályát, az útépítés miatt el kellene bontani a telepített eszközöket.
3. A Virág Benedek utcai Thury pálya környékének szabadidõs tevékenység céljára történõ hasznosítását a közgyûlés 2015-ben módosította, és egyetértett annak kereskedelmi-szolgáltató területként történõ szabályzásával.
4. A Petõfi és a Honvéd utca csatlakozásánál lévõ önkormányzati földsáv pedig zöldterület.
A sportolásra, a fentiek szerint az alábbi lehetõségeket látja a polgármester: az 1-3. pontban összefoglaltak alapján – a végleges hasznosításáig –, ideiglenes jelleggel ki lehet alakítani például kispályás futballpályát. A 4. helyen elvileg véglegesen is ki lehet alakítani sportolásra alkalmas területet, de a balesetveszély elkerülése érdekében kerítést is kell mellé építeni. A végleges döntést csak a szükséges vizsgálatok elvégzése után lehet meghozni. Amennyiben a közgyûlés valamelyik alternatíva megvalósítása mellett dönt, és 2016-ban biztosítja rá a fedezetet, úgy a hivatal megteszi a szükséges elõkészítéseket.

B.E.



2016-01-16 07:42:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül