Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895409    








Honlapkeszites

Parkolásról és parkolási díjakról

A Fõ út rehabilitációja során megszûnt parkolókról és azok pótlási lehetõségérõl, valamint a parkolási díjakról érdeklõdött közgyûlési interpellációjában Baj József önkormányzati képviselõ.


A városatya kérdéseire az alábbi válaszokat adta Dénes Sándor polgármester: a Fõ út rehabilitációja során mindössze három parkolóhely szûnt meg a Rozgonyi utcában, a Múzeum tér kikötése miatt. Ez a mintegy 1.200 belvárosi fizetõparkoló hely esetében elenyészõ szám.
A közlekedéssel kapcsolatos bérletek (autópálya bérlet, tömegközlekedési bérletek), így a parkoló bérlet váltása is naptári évhez kötött. A 2012. évi önkormányzati rendeletben felsorolt bérletfajták egyes esetében (közületi, lakossági és munkavállalói övezeti) lehetõség van havi, illetve negyedéves parkoló bérlet vásárlására. Az övezeten belül lakók kedvezményes bérletének díja (4.000 Ft + ÁFA) jelképesnek mondható, ezért azok évközben is kizárólag a naptári év végéig válthatók meg. A minden év december 31-ig érvényes bérletek újraváltására a következõ év január 31-ig van lehetõség.
 

Fotó: illusztráció
 

B.E.



2016-01-25 06:23:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül