Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892162    








Honlapkeszites

KSH: 4,8 százalékkal nõtt a kiskereskedelmi forgalom tavaly novemberben

A kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 4,8, naptárhatástól megtisztítva 4,3 százalékkal nõtt tavaly novemberben az elõzõ év azonos idõszakához képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).


A január 7-i elsõ becslésben közölt, a naptárhatástól megtisztított 4,4 százaléknál 0,1 százalékponttal kevesebb a második becslés adata.
Az élelmiszer- és élelmiszer jellegû vegyes kiskereskedelemben 1,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,7, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,7 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene novemberben az egy évvel korábbival összevetve.
Az élelmiszer-kiskereskedelem 78 százalékát adó élelmiszer jellegû vegyes üzletek értékesítési volumene 0,6, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 6,1 százalékkal nõtt.
Az iparcikk jellegû vegyes üzletekben 19,7 százalékkal emelkedett a forgalom, a textil-, ruházati és lábbeli üzletekben 14,3, a használtcikk üzletekben 11,3, a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk üzletekben 4,3, a gyógyszer-, gyógyászatitermék- és illatszer üzletekben 3,4, valamint a bútor-, mûszakicikk-üzletekben 2,3 százalékkal.
A csomagküldõ és internetes kiskereskedelem volumene 26,2 százalékkal emelkedett, ezzel folytatódott az évek óta tartó bõvülés - közölte a KSH.
Az európai statisztikai rendszerben a kiskereskedelembe nem számító gépjármû- és jármûalkatrész-üzletek eladásai 2,7 százalékkal csökkentek.
Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldõ és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 801 milliárd forint volt tavaly novemberben. A forgalom 45 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegû vegyes üzletekben, 39 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 16 százaléka az üzemanyagtöltõ állomások hálózatában realizálódott.
Tavaly január-novemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene naptárhatástól megtisztítva 5,7 százalékkal emelkedett az elõzõ év azonos idõszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegû vegyes kiskereskedelemben 3,4, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,4 százalékkal nõtt az értékesítés volumene.

 

MTI - Kanizsa



2016-01-26 06:03:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül