Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948448    








Honlapkeszites

A helyi médium-frontján elkezdõdött a tényleges változás

Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. – rövidesen ezen szervezet égisze alatt mûködik a városi hetilap, a televízió, idõvel egy online hírportál, illetve, a késõbbiekben a tervezett rádió is. Mindezt azonban különbözõ változtatások, átalakítások elõzik meg, melyek közül több, az idei esztendõ elsõ negyedévében meg is valósul.


Többek közt ezeket (is) rögzíti a helyi médiumok szakmai felügyeletével megbízott Crossborder Film Kft. által kidolgozott tematika. Mint ismeretes, a céget még tavaly bízta meg a közgyûlés, hogy segítse, egyúttal koordinálja a városi sajtó – tv, újság – munkáját, valamint ezek jövõbeni átalakítására dolgozzon ki egy struktúrát. Ami immár el is készült. A több, mint hetven oldalas szakmai anyagban javaslatként olyan elképzelések, észrevételek szerepelnek, amely egy hatékonyabb, egyúttal egységes kanizsai média kialakítását célozzák meg.

Sok más mellett létrejön a Kanizsai Médiaház Nonprofit Kft., amely egybetömöríti az eddig külön mûködõ szerkesztõségeket.

A Médiaház, egyelõre, két fõszerkesztõségbõl állna. Az egyik a tv-s, a másik a nyomtatott/online sajtóé. Ez utóbbi ágazat különválása külön-külön fõszerkesztõt is jelentene. A Kanizsa Újság Kft. végelszámolással, jogutód nélkül szûnik meg – errõl a legközelebbi, februári soros ülésen dönt majd a városvezetés. Az újság tevékenységét a Kanizsa TV Nonprofit Kft-be helyezik át. A Kanizsa Hetilap jelenleg alkalmazotti jogviszonnyal rendelkezõi dolgozói állományát átszerzõdtetik az új Médiaházba.

Maga a lap tehát nem szûnik meg, csak – a szakmai javaslat szerint – az eddigieknél bõvebb, illetve eltérõbb formában, tartalommal kerül az olvasókhoz.

A televízió esetében pedig úgynevezett „közösségi státuszra történõ áttérés” a cél, ami a jelenlegi mûsor struktúra minimális változtatásával el is érhetõ – szintén a szakmai javaslat szerint. A képviselõtestület a határozati javaslat mindhárom pontját támogatta.

Szabó Zsófi
 



2016-01-29 06:33:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül